Hanbíte sa za svoje nechty poškodené plesňou?

Starostlivosť o nohy a ich nechty by mala byť samozrejmosťou po celý rok, i keď sú ukryté v topánkach. Väčšina ľudí ale nevenuje nohám a nechtom dostatočnú pozornosť a starostlivosť, a potom v lete doháňajú všetko na poslednú chvíľu.

14.08.2013 08:00
nohy canespor inzercia

Ľudia trpiaci na plesne sa často hanbia za svoje ochorenie. Pokiaľ majú na nohách pleseň, využijú možnosť obuť si uzavreté topánky, aby nemuseli vystavovať na oči nepekné nechty. Všetkým je ale jasné, že takto problém nevyriešia. Skôr ho ešte umocnia.

Pleseň nechtov sa vyskytuje najmä na nohách, pretože v uzavretých topánkach, v teplom a vlhkom prostredí, má ideálne možnosti na rozmnožovanie. Pleseň najčastejšie začína od okraja nechtu a šíri sa postupne k lôžku. Spôsobuje zmenu farby – necht zožltne a zároveň zmenu kvality – je hrubší, začína sa drobiť. Existuje aj typ plesne, ktorá sa drží tesne pod povrchom nechtu a pokrýva ho bielymi bodkami.

Samozrejme, tak ako u každého ochorenia i tu platí, čím skôr sa problém s plesňou začne liečiť, tým skôr ustúpi. Dĺžka liečby závisí od miery poškodenia nechtov. Ak pleseň postihne jeden – dva nechty je dostačujúca lokálna liečba v podobe prípravkov proti plesniam, ktoré možno kúpiť v každej lekárni.

Canespor inzercia

Vysoko účinná a kvalitná je pre liečbu sada na nechty Canespor. V tejto sade sa nachádza všetko potrebné k liečbe nechtovej plesne. Obsahuje liečivú masť s úreou, ktorá dokáže necht zmäkčiť a nebolestivo odstraňuje postihnutú časť nechta ( to je dôležité pre efektivitu liečby) a bifonazol, ktorý má silné protiplesňové účinky. Sada obsahuje všetky potrebné pomôcky na ošetrenie postihnutých nechtov (škrabka na nechty, náplasti). Potom , čo dôjde k stenčeniu alebo odstráneniu nechtu, je nutné v liečbe ešte pokračovať. V rámci doliečenia je vhodné použiť Canespor krém.

Liečba mykózy nechtov môže trvať aj niekoľko mesiacov, a to je potrebné si uvedomiť. Záleží na rozsahu poškodení a dĺžke trvania problémov.

Obidva prípravky môžete kúpiť v lekárni bez receptu.

chyba