Nulová uhlíková stopa, či ochrana zdravia. Technologickí lídri reagujú na požiadavky používateľov

Za inovácie a opatrenia v oblasti udržateľnosti získala spoločnosť ASUS viacero ocenení. Spoločnosť ASUS má významný podiel na trhu v segmente osobných počítačov, najmä v kategórii notebookov a základných dosiek. Je často považovaný za jedného z popredných výrobcov počítačového hardvéru a elektroniky. Notebooky od ASUS sú populárne medzi rôznymi typmi užívateľov, vrátane hráčov, profesionálov a bežných spotrebiteľov. ASUS zároveň ponúka širokú škálu hardvérových komponentov, najmä základných dosiek.

04.12.2023 00:00
ASUS Expert Book B9 OLED, pr, nepouzivat
ASUS ExpertBook B9 OLED

Podľa údajov spoločnosti IDC zverejnených v októbri 2023, spoločnosť ASUS si dlhodobo udržuje podiel na svetovom trhu počítačov v prvej päťke, pričom v subkategórii notebookov je to tretia pozícia. V porovnaní s rokom 2022 nárast zaznamenali najmä herné a firemnä notebooky. Vo východnej Európe a ďalších krajiných západnej Európy je značka ASUS trhovou jednotkou v segmente notebookov.

V kategórii herného hardvéru si dlhodobo drží významné pozície na trhu vďaka značke Republic of Gamers (ROG), ktorá okrem výkonných herných notebookov ponúka aj monitory, grafické karty a príslušenstvo pre hráčov.

Samotná značka ASUS často prichádza s inovatívnymi technologickými riešeniami a novými funkciami, ktoré zlepšujú nielen technologické parametre, ale aj používateľské funkcie. Či už ide o využívanie prvkov umelej inteligencie, bezpečnostné prvky vojenských štandardov, elemináciu modrého svetla z obrazovky a využívanie recyklovaných materiálov.

Zenbook S 13 OLED green
Asus Zenbook S 13 OLED green, pr, nepouzivat Zenbook S 13 OLED green

Keďže ASUS je globálnou spoločnosťou s medzinárodnym dosahom a má silnú pozíciu na trhoch po celom svete, zakladá si na projektoch a programoch udržateľnosti,

V roku 2022 tvorili ekologické produkty 87 percent celkových príjmov z predaja produktov ASUS, čo dokumentuje prechod spoločnosti na obehové hospodárstvo.

Správa ASUS 2022 Sustainability Report prezentuje záväzok spoločnosti v ochrane životného prostredia a sociálneho vplyvu. Cieľom praktických opatrení je znižovať emisie uhlíka v dodávateľskom reťazci a zlepšovať energetickú účinnosť výrobkov. Správa akcentuje úspechy v štyroch kľúčových oblastiach udržateľnosti: klimatické opatrenia, obehové hospodárstvo, zodpovedná výroba a tvorba hodnôt. Súčasťou záväzku sa tak stávajú aj podpora ekologických produktov v komunikácii, ochrana pracovných práv a charitatívne projekty.

ASUS rozšíril svoje environmentálne záväzky tým, že začal inovácie nízkouhlíkových produktov. Výsledkom je prvý biznisový notebook na svete s overenou uhlíkovou stopou a uhlíkovou neutralitou ExpertBook B9.

Spoločnosť ASUS získala už tretí rok po sebe viacero ocenení Asia Sustainability Reporting Awards. Denník Financial Times zaradil ASUS do prestížneho rebríčka Climate Leaders Asia-Pacific 2023 a už druhý raz po sebe ocenil vedúce postavenie spoločnosti a angažovanosť v oblasti udržateľnosti.

ASUS Sustainability report 2022, pr, nepouzivat
chyba