Jesenné upratovanie

Nepoužívate staršie modely a neviete, čo s nimi?

21.09.2023 11:41
pmi, pr nepouzivat

Správanie spotrebiteľov ovplyvňujú aj inovácie v technológiách, ktoré napredujú neuveriteľným tempom. Častejšia kúpa novej elektroniky, mobilov a tiež bezdymových zariadení. Poznáte to a potom staršie zariadenia končia na dne zásuviek. Pritom sa však dajú často využiť v ďalšej výrobe.

Urobiť si po lete poriadok v domácnosti, pretriediť si skriňu, zrecyklovať to, čo vieme a to, čo nepoužívame posunúť na ďalšie spracovanie? Nezabúdajte, že uprataná a čistá domácnosť pôsobí na naše zmysly pozitívne. Zbavte sa nadbytočných „zberačov prachu“, pretrieďte si technologické vychytávky, ktoré už nepotrebujete. Mimochodom, viete, čo s nimi?

Staré IQOS zariadenia možno priniesť do predajne

Ak máte doma staršie zariadenie od IQOS, respektíve také, ktoré nepoužívate, môžete ho priniesť do akejkoľvek IQOS predajne. Tam ho vložíte do špeciálneho zberného boxu, prípadne ho odovzdáte obsluhe v predajni. Recyklovaný materiál bude použitý v ďalšej výrobe, napríklad pri výrobe energie.

pmi, pr nepouzivat

Rozlúčte sa so starým, vyberte si nové a rozlúčte sa aj s dymom

Vedeli ste, že pretrvávajúcim mýtom je, že ochorenia spojené s fajčením spôsobuje samotný nikotín? Existuje však všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní. Takto vzniká aj decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok. Nikotín tak nie je hlavnou príčinou chorôb spojených s fajčením. Tou sú skôr škodlivé chemické látky nachádzajúce sa v cigaretovom dyme, ktoré vznikajú pri horení cigariet. Pri tomto procese vzniká jednak veľké množstvo škodlivých látok, ale aj typická spálená chuť tabaku.

V oboch prípadoch prichádza s riešením bezdymové zariadenie IQOS, ktoré tabak nespaľuje, ale nahrieva. Vďaka tomu poskytuje atribúty naozajstného tabaku a navyše produkuje o 95 % menej škodlivín v porovnaní s cigaretami, čo však nepredstavuje zníženie rizika o 95 %.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

pmi, pr nepouzivat

Zdroj foto: PMI

chyba