Jiří Menzel: Svoje filmy nikdy nesledujem!

Aj český režisér je občas v pozícii bežného diváka. V rozhovore sa dozviete, čo hovorí Jiří Menzel na najnovšie televízne technológie.

24.10.2016 08:00
Zdroj: Samsung SECZ
Samsung Zdroj: Samsung SECZ

O umelcoch sa traduje, že sú tak trochu „narcismi“. Platí to aj o vás? Bolo by možné prichytiť Jiřího Menzela pri sledovaní svojho vlastného filmu?

Nie, nie! Svoje filmy nikdy nesledujem!

Aké funkcie na moderných televízoroch vás v poslednom čase zaujali?

Dnešné televízory majú veľa skvelých funkcií, no priznávam, že veľa z nich neviem používať. Napríklad zatiaľ mám problém zosynchronizovať televízor s počítačom. Vlastne je tam celý rad vecí, ktorým zatiaľ nerozumiem. Nedávno mi televízor začal ponúkať asi 500 programov, z ktorých som potreboval sledovať len minimum. Zavolal som do Samsungu a pracovníci mi ochotne poslali návod, ako nepotrebné kanály vymazať. Tak som ich veselo triedil.

Zdroj: Samsung SECZ
Samsung Zdroj: Samsung SECZ

Stotožňujete sa s názorom, že divák si viac vychutná film, ak má jeho televízor nejakú vylepšenú technológiu, napr. Quantum Dot?

Samozrejme. Dnes sa už kladie dôraz na kvalitu a náročnosť. Ak si ľudia majú kupovať lepšie vysávače, televízory alebo akékoľvek iné prístroje, výrobcovia musia svoje technológie neustále vylepšovať.

Máte nejaké postrehy k novej televíznej technike ako režisér?

Je tu jedna vec, ktorá ma zaujíma a desí zároveň. Ide o 360-stupňové uhly, teda obraz, ktorý vás doslova obklopí. Keď som mal možnosť si to vyskúšať, stále som musel premýšľať, kde sa nachádza ten kameraman. Myslel som si, že musí byť schovaný niekde pod statívom.

Je pravda, že horšie počujete na jedno ucho? Ako to riešite so zvukom pri sledovaní televízie?

Sluch sa vekom zhoršuje. Klasický zvuk ma však nezaujíma, vždy som si potrpel na to, aby televízor išiel hlasnejšie, ako keď ľudia bežne konverzujú. Našťastie mám byt, v ktorom mi môže technika doslova revať a nikomu to nevadí.

Zdroj: Samsung SECZ
Samsung Zdroj: Samsung SECZ

Unikátne technológie a verné podanie farieb charakterizujú najnovšie televízory Samsung SUHD TV. Technológia Quantum Dot zobrazí odtiene bohatších a maximálne verných farieb. Navyše, pri ich kúpe do konca roka dostanete aj 10-ročnú záruku pre prípad vypálenia displeja. Viac informácií nájdete na stránke www.samsung-bonus.eu.

chyba