Čo by ste mali vedieť o zložkách krmiva pre psov?

30.04.2024 00:00
thumbnail dog-g23070415e 1280, pr, nepouzivať Foto:

Pri čítaní etikety krmiva pre psov v kamennom alebo online zoo obchode venujte pozornosť poradiu zložiek. Zložky sú uvedené v zostupnom poradí, čo znamená, že tie na začiatku zoznamu tvoria najväčšiu časť krmiva. Je tiež dôležité venovať pozornosť kvalite zložiek.

Zložky krmiva pre psov, ktorým sa treba vyhnúť

Pri výbere najlepšieho krmiva pre psa je dôležité venovať pozornosť nielen tomu, čo sa v krmive nachádza, ale aj tomu, čomu sa treba vyhnúť. Existuje niekoľko zložiek, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie vášho psa a mali by ste sa im vyhnúť.

Prvou zložkou, ktorej sa treba vyhnúť, sú umelé farbivá a konzervačné látky. Tieto látky môžu byť pre vášho psa jedovaté a môžu spôsobiť alergie alebo iné zdravotné problémy. Vyhýbať by ste sa mali aj nekvalitným obilninám, ako je kukurica a pšenica, ktoré môžu psovi spôsobiť tráviace problémy. Ďalšou zložkou, ktorej sa treba vyhnúť, je pridaný cukor. Cukor nie je v strave vášho psa potrebný a môže viesť k nadváhe, cukrovke a iným zdravotným problémom. Vyhýbať by ste sa mali aj tukom a umelým sladidlám, ktoré môžu byť pre psa škodlivé.

Základné zložky krmiva pre psov pre vyváženú stravu

Prvou základnou zložkou sú bielkoviny. Bielkoviny sú mimoriadne dôležité pre vývoj a udržiavanie svalovej hmoty vášho psa. Hľadajte krmivo pre psov, ktoré obsahuje vysokokvalitné zdroje bielkovín, ako je mäso, ryby alebo vajcia.

Ďalšou dôležitou zložkou sú zdravé tuky a oleje. Tuky sú dôležité pre zdravie vášho psa a pomáhajú absorbovať niektoré vitamíny. Vyberajte si krmivá, ktoré obsahujú zdravé zdroje tukov, napríklad živočíšne tuky – napríklad rybí tuk.

Poslednou zložkou sú sacharidy. Dodávajú energiu, ale mali by byť v krmive prítomné len v malom množstve. Vyberajte si potraviny, ktoré obsahujú zdravé zdroje sacharidov, napríklad krúpy, zeleninu a ovocie.

Ako vybrať správne krmivo pre psa?

V prvom rade si vždy prečítajte etikety. Venujte pozornosť zložkám a kvalite krmiva. Vyberajte si krmivo pre psov, ktoré obsahuje prírodné zložky a vyhýbajte sa umelým prísadám. Druhým krokom je pochopiť nutričné potreby vášho psa. Ak máte psa malého plemena, potrebuje iné krmivo ako pes veľkého plemena.

Nakoniec svojho psa len pozorujte. Ak vidíte, že má problémy s trávením, kožou, náladou alebo má zdravotné problémy, možno budete musieť zmeniť krmivo pre psov. Je dôležité počúvať svojho psa a prispôsobiť stravu jeho individuálnym potrebám.

chyba