Hennessy Oslavuje 50 rokov Hip Hopu

Hip-hop sa zrodil v Bronxe v New Yorku v roku 1973, keď mladý dídžej usporiadal párty v jeho komunitnom centre. Jeho inovatívne používanie gramofónov a techniky „breakbeat" ovplyvnilo generácie hudobníkov a umelcov po celom svete.

27.09.2023 00:00
Hennessy 50 years of Hip Hop 1, pr, nepouzivat

Tento rok tak Hip-hop oslavuje 50 rokov. Slovenská hip-hopová scéna si uctila toto jubileum návratom do začiatkov a stretnutím sa na mieste, kde sa začal formovať slovenský hip-hop. Toto legendárne miesto je známe aj z textov piesní a je ním petržalský DK Lúky. Jeho opustené podzemie a navážací tunel bol pretvorený na pop-up galériu, kde vznikla umelecká inštalácia Hennessy honnoring 50 years of Hip hop. Tu sa stretla komunita, aby si vypočula umelecké sety top slovenských DJ-ov, ktorí podľa seba interpretovali jednotlivé dekády hip hopu. Medzi DJ-mi sa prekvapivo predstavil aj Laci Strike, ako aj skalné mená Vec, Grimaso, Hajtkovič, Smart či Spinhandz. Spre­vádzali moderátori Tina a Osťo.

Pop-up galériu priniesla značka Hennessy, ktorá nezabudla na toto výročie z vďaky, že si ju Hip-hop sám vybral vo svojich začiatkoch ako svoju prirodzenú súčasť. Dnes je jednou z najčastejšie spomínaných značiek práve v hip-hopových textoch, pričom sa spomína vo viac ako 2 500 piesňach.

Hennessy 50 years of Hip Hop 2, pr, nepouzivat

„Hip hop, ty si vibrácia ľudí. Nikdy sa nezastavíš, nikdy sa neusadíš. Si poézia bítu, berieš ľudí do ulíc. Si rytmus, umenie a pohyb.„ hovorí raper NAS v óde na hip hop, ktorú pripravil špeciálne pre spoluprácu s Hennessy. „Je cťou spolupracovať s Hennessy a pripomenúť si tento okamih pre tento druh umenia. Hip hop mal s Hennessy vždy zvláštne spojenie a som nadšený, že môžeme osláviť 50. výročie tejto kultúry značkou a produktom, ktoré vzdávajú hold jej histórii a vplyvu.“

Limitovanú edíciu Hennessy Hip Hop od NASa si môžete zaobstarať na e-shope www.mabo.sk

Hennessy 50 years of Hip Hop.jpg3, pr, nepouzivat
chyba