Štart Európskej konferenčnej ligy už vo štvrtok: Slovan prekročil 10-tisícovú hranicu

Už vo štvrtok sa to začne. Európsky futbal sa vracia na Tehelné pole. Belasí otvoria účinkovanie v A-skupine Európskej konferenčnej ligy UEFA 2023/24 súbojom s KÍ Klaksvík. Úvodný výkop je o 21:00.

19.09.2023 00:00
Slovan,pr, nepouzivat

Doterajšie európske zápasy Slovana Bratislava sprevádzala skvelá atmosféra. Na Tehelnom poli ste mohli v publiku stretnúť všetky vekové generácie a môžete sa tam cítiť príjemne a zároveň bezpečne. Aj na štvrtkovom zápase s Klaksvíkom sa môžete tešiť na dobrú kulisu.

„Čo sa týka očakávanej návštevy, tak počas pondelka sme prekročili celkový počet 10 000 vstupe­niek,“ povedal marketingový riaditeľ klubu Tomáš Straka. S určitosťou sa tak predĺži pekná séria 5-ciferných návštev, ktorú si Slovan drží na svojich európskych dueloch. Veď posledných 12 domácich zápasov belasých v Európe sledovalo vždy viac než 10-tisíc fanúšikov. Návšteva pod desaťtisíc bola naposledy ešte v októbri 2021 v zápase s Lincolnom (2:0).

Je tu aj ďalšia zaujímavá štatistika, tú by však zverenci Vladimíra Weissa st. radi zmenili. Najúspešnejší slovenský klub totiž hral v skupinových fázach európskych pohárov päťkrát, no zatiaľ len raz vyhral úvodný zápas. Podarilo sa mu to v Európskej lige 2019/20, keď v nezabudnuteľnom stretnutí dvomi gólmi zo záveru zdolal Besiktas (4:2). V Slovane vedia, že štart do skupiny môže byť veľmi dôležitý.

„Predovšetkým musíme premieňať šance, do ktorých sa určite dostaneme. V posledných zápasoch nám to vôbec nešlo. Koncovka môže byť rozhodujúca. Verím, že to zvládneme a tri body zostanú doma,“ povedal odchovanec Nino Marcelli, ktorý si v 18 rokoch pripísal už aj štarty v európskych zápasoch.

V podobe KÍ Klaksvík prichádza do Bratislavy naozaj zaujímavý súper. Je to historicky prvý tím z Faerských ostrovov, ktorý bude hrať európsku skupinu. Klaksvík v kvalifikácii Ligy majstrov prešiel cez Ferencváros, keď v Budapešti vyhral hladko 3:0, a potom na penalty vyradil aj Häcken, švédskeho majstra. Potom zviedol vyrovnané bitky s nórskym Molde i Šerifom Tiraspoľ, keď v oboch prípadoch nestačil o jediný gól. Najlepším strelcom Klaksvíku v predkolách bol Árni Frederiksberg, ktorý vsietil šesť presných zásahov a na ďalšie dva góly prihral. Pre belasých je to zároveň šanca zmerať si s Klaksvíkom sily priamo na ihrisku, pretože v lete 2020 na jeho pôde nemohli nastúpiť kvôli známym okolnostiam súvisiacich s karanténou mužstva.

Zvýhodnená balíková vstupenka na všetky domáce zápasy v skupine je v predaji online na https://ticketmedia.sk/…FA-2023-2024

Samostatné vstupenky na Klaksvík si fanúšikovia zakúpia online na https://ticketmedia.sk/…-KI-KLAKSVIK

chyba