Bratislava sa chystá na celoslovenskú dvojdňovú učiteľskú konferenciu

Odborné nakladateľstvo Dr. Josef RAABE spolu s Pedagogickou fakultou Trnavskej univerzity v Trnave pripravuje aj tento rok pre všetkých pedagógov medzinárodnú odbornú konferenciu ŠKOLA 2023/2024.

18.09.2023 15:34
RAABE, pr nepouzivat

Konferencia má medzi učiteľmi dlhoročnú už 15-ročnú tradíciu. Tento ročník sa bude konať v bratislavskom Hoteli Park Inn by Radisson Danube Bratislava v dňoch 19. – 20. októbra 2023. Prednášať budú renomovaní odborníci, ktorí účastníkom poradia nielen to, ako premietnuť všetky nové nariadenia a predpisy do školskej praxe. Mená lektorov ako Jarmila Belešová, Jana Sládečková, Žaneta Surmajová, Václav Trojan, či Michal Rehúš a Róbert Chovanculiak netreba učiteľom predstavovať.

Počas dvojdňového odborného programu zaznejú aj aktuálne témy, ktoré už od septembra ovplyvnili vyučovanie v školách. „Ústrednou témou bude umelá inteligencia, ktorá učiteľov postaví pred nové otázky už v tomto školskom roku,“ povedala Mgr. Mira Bianchi Schrimpelová, konateľka RAABE Slovensko. „Učitelia sa budú musieť rozhodnúť, do akej miery povolia žiakom využívať nástroje umelej inteligencie na hodinách, pri domácich úlohách, resp. pri projektoch. A rovnako tak bude zaujímavé sledovať, nakoľko sa po umelej inteligencii rozhodnú siahnuť samotní pedagógovia, ktorým prináša celý rad výhod a zjednodušenia ich práce.“

Štyri hlavné tematické oblasti tohto ročníka sú:

  1. Od digitálnych kompetencií k umelej inteligencii?
  2. Cudzinci v školách ako príležitosť na rozvoj interkultúrnych kompetencií?
  3. Plán obnovy či plán obrody?
  4. Procesy učenia a učenia sa

SYLABY PREDNÁŠOK NÁJDU učitelia TU

Na konferenciu sa môžu učitelia prihlásiť TU

TERAZ NAVYŠE PLATÍ AKCIA DVAJA ZA CENU JEDNÉHO, t. j. dvaja účastníci zaplatia spolu len jeden účastnícky poplatok.

RAABE, pr nepouzivat
chyba