Málokto už vie, že medzi koňakom a brandy rozdiel je. Spôsob výroby je v oboch prípadoch podobný, ani kvalitou sa koňak a brandy zásadne neodlišujú. Rovnaká je aj základná zložka, z ktorej sa vyrába – ide o vínny destilát, pôvodnou surovinou je teda hrozno a podľa medzinárodných predpisov brandy ani koňak nesmie obsahovať nič iné. Rozdiely sú hlavne v tom, aká odroda viniča bola použitá, a v ktorom regióne bola vypestovaná.
Koňaku alebo francúzskym názvom Cognac sa hovorí tomu druhu alkoholu s chráneným označením pôvodu, ktorý je vyrábaný vo francúzskom regióne Cognac, z tamojších odrôd viniča. Brandy, ako napríklad Soberano je zo špeciálnej odrody hrozna Airén pestovanej v španielskej oblasti La Mancha. Dôležité je ale rozlišovať, či kupujeme pravé brandy alebo tzv. rezané, ktoré okrem destilátov z vína má aj prímesi liehu, čím sa znižuje jeho kvalita.
Soberano je pravé vínové brandy bez liehových prímesí pochádzajúce z mesta Jerez a vyrábané tradičnou metódou. Zreje v dubových sudoch, v ktorých bolo predtým uskladnené sherry, čo dáva Soberanu osobitnú chuť a vôňu. Jeho vyrovnaný charakter sa získava špeciálnym spôsobom dozrievania Criaderas y solera. Ide o kontinuálne zmiešavanie nových ročníkov so staršími, čím sa zabezpečuje jeho stála a vyrovnaná chuť.
Rokmi dozrievania sa znásobuje chuť – Soberano Solera (jednoročné) má tmavo jantárovú farbu so zlatými tónmi, vo vôni možno nájsť stopy po dreve, sušenom ovocí a vanilke. Päťročné Soberano s nádychom vyzretého dreva a karamelu premení každý drink na neopakovateľný zážitok.„Pravé brandy je výnimočné poctivým procesom výroby. Aj mňa ako skutočného pôžitkára si podmanilo Soberano vďaka jeho plnej zaoblenej chuti, unikátnej farbe a výnimočnej, no zároveň jemnej vôni. Rád si ho vychutnávam pri izbovej teplote, v letných mesiacoch aj na kockách ľadu,“ hovorí spevák Robo Opatovský, ktorý sa stal ambasádorom značky.