Šachová Extraliga SK Commander - najväčšie prekvapenia v Dubnici nad Váhom

Druhým dvojkolom sa najvyššia šachová slovenská súťaž, prehupla cez prvú tretinu ročníka. Cez víkend sa odohrali napínavé zápasy s prekvapivými výsledkami.

24.11.2014 09:10
sachisti inzercia putac

V sobotu sa netrpezlivo čakalo na zápas nabitý veľmajstrami medzi domácou Starou Ľubovňou Angelus a Slovanom Bratislava A.
Najtesnejším výsledkom 4,5 : 3,5 zvíťazili hráči Starej Ľubovne, aj za pomoci ukrajinského veľmajstra Efimenka a českého veľmajstra Hráčeka. Slovan tradične vsádza na domácich odchovancov na čele so slovenskou jednotkou, veľmajstrom Jánom Markošom ako aj veľmajstrom Ľubomírom Ftáčnikom či veľmajstrom Igorom Štohlom, ktorý predstavujú okrem iného aj jadro slovenskej olympijskej reprezentácie.
Prekvapivý výsledok sa zrodil na Považí, keď domáce družstvo Dubnice zvíťazilo opäť najtesnejším výsledkom 4,5 : 3,5 nad družstvom Dunajova.

Výsledky tretieho a štvrtého kola
vysledky_inzercia Výsledky tretieho a štvrtého kola

Nedeľa priniesla napínavý zápas medzi obhajcom titulu Dunajskou Stredou, ktorá na svojej pôde privítala družstvo Dunajova a zopakovali si tak posledný zápas minulého orčníka, ktorý rozhodoval o zlate. Dunajská Streda potvrdila svoj titul a zvíťazila 5 : 3, čím si zabezpečila priebežné delené prvé miesto so Starou Ľubovňou, ktorá v nedeľu zdolala Slovan Bratislava B pomerom 5,5 : 2,5.

Prekvapenie sa však opäť zrodilo na Považí. Družstvo Dubnice mierne obmenilo zostavu proti Čadci, ktorá potrebovala získať prvé body do tabuľky ako soľ. Papierovo silnejšia Dubnica po sobotnom víťazstve nečakane podľahla na domácej pôde Čadci a poskodčila tak na celkové deviate miesto v tabuľke.

Zápas Devínska vs. Košice
foto2 inzercia Zápas Devínska vs. Košice

Za zmienku stojí taktiež výjazd Košíc do Bratislavy, kde zvíťazili nad domácou Devínskou ako aj Doprastavom. Z Bratislavy si tak do rýchlika pribalili plných šesť bodov a priebežné bronzové miesto v celkovom poradí.

Piate a šieste kolo je na programe v Novom roku na konci januára 17.1. a 18.1

Poradie po štvrtom kole Šachovej Extraligy SK...
poradie_inzercia Poradie po štvrtom kole Šachovej Extraligy SK Commander

Zápasy sú prenášané naživo a dajú sa pozrieť aj s aktuálnym šachovým spravodajstvom na stránke Slovenského šachového zväzu www.chess.sk.

Šachová Extraliga SK Commander
logo sachisti Šachová Extraliga SK Commander
chyba