6 dôvodov, prečo navštíviť región Zadar

Rozmýšľate o dokonalej letnej dovolenke, ale stále neviete, kam vycestovať? Dovoľte nám zobrať vás do chorvátskeho regiónu Zadar.

25.03.2024 00:00
Zadar, pr, nepouzivat Foto:
Prejdite sa po nespočetných uliciach polostrova Zadar

Zadar

Deň môžete začať prechádzkou po trhu s čerstvými potravinami. V útulnej kaviarni si vychutnajte voňavú rannú kávičku a vyberte sa blúdiť úzkymi kamenných uličkách starého mesta. Zastavte sa v niektorom z múzeí a zistite, prečo sú opevnenia zaradené na zoznam UNESCO. Na záver sa započúvajte do zvukov vĺn na Morských orgánoch a hneď vedľa si pozrite pamätník Pozdrav slnku.

Pag

Pag, známy aj ako Mesačný ostrov, stojí za to navštíviť nielen kvôli jedinečnému pažskému syru alebo dobrotám ako baškotin. S bicyklom môžete preskúmať cyklotrasy ostrova alebo sa prejdite a objavte Posvätný trojuholník ostrova. Na záver dňa sa osviežte v zátokách a plážach v Kolane a Povljana.

Tip: Na suvenír si kúpte paškú čipku.

Ak hľadáte perfektné ubytovanie, odporúčame Falkensteiner Resorts, ktorý sa nachádza v Zadare, v centrálnej časti pobrežia Jadranského mora, a ponúka svojim hosťom luxus a pokoj.

Nezabudnite vyskúšať výrazné chute Pagu - ovčí... Foto: TB Zadar Region
Pag_pagský syr, pr, nepouzivat Nezabudnite vyskúšať výrazné chute Pagu - ovčí syr z Pagu

Riviéra Starigrad-Paklenica

Nadýchnite sa čerstvého vzduchu vejúceho z Velebitu. Ak máte dosť klasických prechádzok 150 km dlhými turistickými chodníkmi, vyskúšajte skalné lezenie a objavte kaňóny Paklenice. Ak nemáte radi výšky, zostúpte a navštívte ohromujúcu jaskynnú sieť Velebitu. Preskúmajte Krásku a zviera – rieku Zrmanju, vyskúšajte turistiku a rafting.

Navštívte Novigrad, objavte pláže a vyskúšajte mušle alebo jahňacie mäso.

Výstup na vrchol Národného parku Paklenica -... Foto: Ivan Čorić
Národni park Paklenica Sveto brdo, pr, nepouzivat Výstup na vrchol Národného parku Paklenica - Sveto brdo

Nin

Veríme, že sa zamilujete do mesta Nin. Romantické lavičky na bozkávanie čakajú na svojich romantikov. Prejdite sa Ninskou riviérou a vyskúšajte windsurfing, kitesurfing, paddleboarding alebo jet-ski. Ak vám chýba soľ, ste na správnom mieste, navštívte soľné bazény alebo Soľné múzeum.

Tip: Vyskúšajte čokoládu so soľou!

Oddýchnite si na piesočnatých plážach Privlaky... Foto: Ivo Pervan
Nin (Privlaka), pr, nepouzivat Oddýchnite si na piesočnatých plážach Privlaky na Ninskej riviére

Zadarské ostrovy

Je ťažké vybrať, ktorý z 300 ostrovov navštíviť, ale odporúčame vám navštíviť Ugljan a vyskúšať tekuté zlato regiónu – olivový olej s najlepším ostrovným produktom – rybou. Mostom sa raz dva dostanete aj na susedný Pašman. Určite navštívte aj ostrovy Molat, Ist a Silba, ktoré sú ideálne na autentické ostrovné zážitky.

Biograd na Moru

Ideálne rodinné dobrodružstvo môže začať na Biogradskej riviére. Nájdete tu obľúbenú zastávku jachtárov. Prenajmite si aj vy plachetnicu a preskúmajte okolité ostrovy. Bicyklom alebo peši sa prejdite po chodníku z Pakoštanu do Sv. Filipa a Jakova, ktorý spája nedotknuté pláže.

Tip: Navštívte Dalmaland – rodinný zábavný park.

Ak hľadáte perfektné ubytovanie, odporúčame Falkensteiner Resorts, ktorý sa nachádza v Zadare, v centrálnej časti pobrežia Jadranského mora, a ponúka svojim hosťom luxus a pokoj

odkaz Preskúmajte chuť stredomorského glampingu:... Foto: Sinisa Gluic
zarad, pr, nepouzivat Preskúmajte chuť stredomorského glampingu: ponorte sa do kempovania s nádychom pôvabu vo Falkensteiner Premium Camping Zadar
Vytvorte si spomienky na piesočnatej pláži...
Objavte históriu Zadaru: preskúmajte staroveké...
+10Ponorte sa do miestneho života Zadaru pozdĺž...
zadar region, logo, pr
chyba