Poďme si ich predstaviť!
Frndžalica
Na to, aby si človek vychutnal pôvodný štýl podávania Tatranského čaju, musí poznať jeho korene. Namiesto cukru používame med a pridávame aromatický čaj Assam – presne ten, ktorý sa používa pri výrobe TATRATEA.
Potrebujeme:
- 40 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
- Horúci asámsky čaj na zaliatie
- Čerstvú šťavu z polovice citróna
- Karamelizovaný med na osladenie
- Perník alebo borovicová šiška na ozdobu
Med si nalejeme na panvicu, keď tuhne, pridáme vodu. Uvaríme asámsky čaj v jablkovom džúse. Pridáme TATRATEA, citrón, karamelizovaný med. Všetko spolu zmiešame a podávame v hlinenom hrnčeku ozdobenom tradičným perníkom a borovicovou šiškou. Pri podávaní môžeme nápoj zapáliť.
Classic
Úžasný ľahký bylinný horúci nápoj, s ktorým budete mať pocit, že stojíte na horskom štíte a vdychujete všetky neuveriteľné arómy, ktoré toto prostredie ponúka.
Na prípravu potrebujeme:
- 40 ml TATRATEA 32 % CITRUS
- Čaj z medovky, železníka a materinej dúšky
- 20 ml hroznového cukru
- Čerstvá šťava z polovice citróna
- Štipka soli
Do pohára nalejeme TATRATEA, pridáme citrón, štipku soli a hroznový cukor. Zalejeme teplým čajom z medovky, železníka a materinej dúšky. Horúci nápoj podávame v šálke.
Chocolatea
Máte radi tradičnú horúcu čokoládu? Vyskúšajte túto verziu pre dospelých s mierne ostrejším rázom.- 40 ml TATRATEA 35 % TEA BITTER
- 80 ml rozpustenej pravej fondue čokolády s príchuťou mäty a citrusov (zmes nastrúhanej sušenej citrónovej kôry a sušenej mäty, ktorú sme precedili)
- 10 ml xylitolového sladidla (sladidlo z brezy)
- Mandľové mlieko
- Penové cukríky (marshmallows)
- Koreniny – napríklad čierny jazmín, zelený kardamóm, eukalyptus, muškátový oriešok, rozmarín, čili, vanilku, klinčeky a škoricu
Rozpustíme si čokoládu, do ktorej pridáme citrónovú kôru a sušenú mätu. Následne ju scedíme. Všetky ingrediencie zmiešame v hlinenom hrnčeku a pridáme koreniny, napríklad čierny jazmín, zelený kardamón, eukalyptus, muškátový oriešok, rozmarín, čili, vanilku, klinčeky a škoricu. Z mandľového mlieka si vyrobíme mliečnu penu a ozdobíme opraženými marshmallows.
Viac drinkov, ktoré pre TATRATEA pripravil Marián Beke, nájdete na www.tatratea.com.