Kytica pre mamu vyjadrí lásku aj vďaku. Kvety.sk ju doručia aj v nedeľu!

Písal sa rok 1907 a pani Anna Jarvisová smúti za svojou milovanou mamičkou. Chcela tento pocit smútku premeniť na niečo čo by pretrvalo, čo by ovplyvnilo všetky ďalšie generácie. Preto sa so svojimi priateľmi rozhodli osloviť ministrov, hercov, politikov a iné významné osobnosti s jediným cieľom. Chcela venovať jeden deň v roku svojej mamičke.

09.05.2013 15:00
kvety - inzercia Foto:

Chcela, aby si každý pripomenul, aká je mama dôležitá v našom živote a poďakoval za to. Daroval malý kvietok, darček a strávil deň so svojou mamou. Jej úsilie sa stretlo s veľkým ohlasom a už o niekoľko rokov sa Deň Matiek stal oficiálne sláveným dňom.

Najobľúbenejším kvetom maminky pani Jarvisovej boli červené klinčeky. Preto sa tento kvet stal aj oficiálnym symbolom tohto sviatku ako spomienka na ženu, ktorá stála pri zrode tejto krásnej tradície. Takto sa naplnil cieľ pani Jarvisovej – darovať jeden deň svojej milovanej mamičke.

Na Slovensku sa slávi tento sviatok vždy druhú májovú nedeľu vďaka Alici, dcére prezidenta T.G. Masaryka. Pre Alicu bola jej maminka veľkou inšpiráciou a pretože pochádzala z USA, bolo pochopiteľné, že Alica mala snahu, aby sa tento krásny sviatok ujal aj na Slovensku.

Deň Matiek sa na Slovensko vrátil po nežnej revolúcii a teší sa stále väčšiemu záujmu verejnosti. Okolnosti nám ale často nedovolia, aby sme tento deň mohli stráviť so svojou maminou. Takúto situáciu je možné riešiť rôzne. Ten najjednoduchší je zdvihnúť telefón a zablahoželať. Ak ale hľadáte niečo originálnejšie, čo dokáže vyraziť dych, prekvapiť či vyvolať dojatie, skúste donáškovú službu kvetov.

kvety - inzercia 2

Spoločnosť Kvety.sk ponúka dokonca doručenie priamo v nedeľu na Deň Matiek. Kvety Vašej maminke doručia v krásnom darčekovom balení spolu s niektorým zo širokej ponuky dezertov alebo vín. Dokonca si môžete napísať venovanie ku kvetom na vlastnú fotku, ktorá bude doručená spolu s kvetmi. Čerstvosť je pre Kvety.sk prvoradá a ako máloktoré kvetinárstvo sa môže pochváliť svojou 5 dňovou garanciou čerstvosti kvetov.

Aj keď sa u nás ešte stále nejedná o veľmi známu možnosť ako niekoho potešiť, v zahraničí je táto služba úplne bežná a ľudia si posielajú kvety pri rôznych príležitostiach ako sú narodeniny, pozvania na obed, na zlepšenie nálady a podobne.

Možností ako potešiť maminku v tento sviatok je mnoho. Väčšina ľudí však uprednostňuje kvety pred ostatnými darčekmi, tak prečo sa obmedzovať len preto, že nemôžete stráviť druhú májovú nedeľu so svojou milovanou mamičkou.

chyba