Duálna Akadémia ponúka svojim študentom viac ako len duálne vzdelávanie

Súkromná stredná odborná škola automobilová Duálna Akadémia, ktorá sídli v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves, vychováva pomocou duálneho vzdelávania zo svojich študentov a študentiek nadaných pracovníkov pre moderný priemysel. Aké sú výhody štúdia duálneho vzdelávania, prečo by si mali žiaci deviateho ročníka zvoliť technickú strednú školu a čo okrem sedenia v laviciach vie ponúknuť Duálna Akadémia – škola, vďaka ktorej dosiahnete úspech vo svete techniky?

23.01.2024 00:00
DSC 1530, pr, nepouzivat

Práca u zamestnávateľov už počas štúdia

Súkromná SOŠ automobilová má otvorené dvere pre všetkých, ktorých lákajú moderné technológie, robotizácia a digitalizácia. Praktické vyučovanie tvorí až 70 %, prebieha v tréningovej hale Duálnej Akadémie a priamo u zamestnávateľa, kde sa študenti učia pracovať s tými najmodernejšími technológiami.

Dualna Akademia DOD15, pr, nepouzivat

Ide o bezplatné štúdium s pravidelným podnikovým štipendiom a príplatkom za produktívnu prácu. Veľkou výhodou školy je, že už počas štúdia získavajú študenti zručnosti a skúsenosti priamo u zamestnávateľa, od ktorého dostavajú plat. Po úspešnom ukončení štúdia im zamestnávatelia garantujú pracovné miesto a dostávajú možnosť posúvať sa kariérne vpred. Medzi popredných zamestnávateľov, ktorí s Duálnou Akadémiou spolupracujú patrí napríklad Volkswagen Slovakia, Škoda Auto Slovensko, ZSE, SPP či Daikin. So spoločnosťou Daikin plánuje škola otvorenie nových odborov v rámci elektrotechniky, čím vznikne v priestoroch školy aj nové školiace stredisko, jediné svojho druhu na Slovensku.

Dualna Akademia DOD14, pr, nepouzivat

Technické odbory určené aj pre dievčatá

Uchádzači o štúdium majú na výber z viacerých odborov. Medzi ne patria – mechanik elektrotechnik automatizačnej techniky, odborný informatik, elektrotechnik v odbore silnoprúdová technika, elektrotechnik v odbore chladiace zariadenia a tepelné čerpadlá, mechanik mechatronik, mechanik strojov a zariadení, mechanik nastavovač, autotronik a autoopravár. Škola tiež ponúka externé 3-ročné nadstavbové štúdium v odboroch – predaj a servis vozidiel, strojárstvo či elektrotechnika. Ak si uchádzač nie je istý, ktorý odbor si vybrať, nájde na webe školy podrobné informácie o jednotlivých odboroch, pre koho je daný odbor určený, aké má výhody, ale aj to, aké uplatnenie bude mať študent či študentka po jeho ukončení. Duálna Akadémia sa zároveň snaží aj o zvýšenie povedomia a osvetu v oblasti rozširovania študentov o dievčatá a mladé ženy, ktoré do sveta techniky rozhodne patria. Preto je každý odbor vhodný aj pre dievčatá a vedený skúsenými pedagógmi.

Dualna Akademia DOD09, pr, nepouzivat

Aktivity, ktoré spájajú a motivujú študentov

Nie je všetko len o štúdiu. Duálna Akadémia verí v nadšenie, zodpovednosť, vytrvalosť, otvorenú komunikáciu, profesionalitu a ľudskosť. Vďaka týmto hodnotám a aktivitám pomáha študentom spríjemniť čas strávený v škole či budovať ich dobré vzťahy. Každý mesiac vyhlasuje v rámci projektu Hydepark študenta mesiaca, usporadúva benefičné vianočné trhy, šíri osvetu projektom Som ExpertKA, posiela študentov na zaujímavé miesta cez Erasmus+ či ich podporuje v rôznych súťažiach. Pre uchádzačov tiež škola organizuje pravidelné Dni otvorených dverí. Návštevníci si môžu prezrieť priestory školy, porozprávať sa s vedením o možnostiach štúdia, stretnúť zamestnávateľov či zažiť skutočnú výučbu v priamom prenose.

Dualna Akademia DOD08, pr, nepouzivat

Kvalifikovaní pracovníci po ukončení štúdia

Po ukončení štúdia získajú absolventi maturitné vysvedčenie, výučný list a medzinárodne platný certifikát odbornej spôsobilosti vydaný Slovensko-nemeckou obchodnou a priemyselnou komorou, takzvané AP skúšky. Ide o duálny systém štúdia silne inšpirovaný nemeckým systémom vzdelávania tým, že študenti Duálnej Akadémie dostávajú možnosť získať aj nemecký výučný list. Skúšky sú rozdelené na priebežné tzv. AP1 a záverečné tzv. AP2, ktoré absolventom otvárajú dvere u mnohých zamestnávateľov. Ich jedinečnosťou je, že študenti nedostanú len papier či certifikát, ale aj know-how, prístup k rôznym technológiám, možnosť pracovať na reálnych strojoch so svojimi budúcimi kolegami a pristupuje sa k nim nie ako k študentom, ale ako k partnerom.

Dualna Akademia DOD06, pr, nepouzivat

Nezmeškajte svoju šancu

Pre štúdium na Duálnej Akadémii je potrebné vyplniť online žiadosť do 29.2.2024, ktorá je dostupná na webe školy a tiež podať prihlášku do 20.3.2024, prostredníctvom EduPage alebo ju v papierovej forme poslať na adresu školy. Po vyplnení žiadosti bude uchádzačov kontaktovať nimi vybraný zamestnávateľ a pozve ich na výberové konanie u zamestnávateľa. Termín a formu výberového konania určí samotný zamestnávateľ. Po úspešnom absolvovaní konania vydá uchádzačovi potvrdenie o zaradení do systému duálneho vzdelávania. Prijímacie skúšky sa budú konať v máji 2024. Najbližší Deň otvorených dverí sa bude konať už 9.2.2024 v čase od 9:00 do 12:00, preto ak vám na budúcnosti vašich detí záleží, neváhajte a spoznajte duálne vzdelávanie na strednej škole s budúcnosťou.

Dualna Akademia DOD03, pr, nepouzivat
chyba