Mark Mobius a Cathie Wood vystúpia na Investičnej udalosti roka na Pražskom hrade

Inšpiratívne prednášky viac ako 50 popredných českých investorov, investičné tipy, panelové diskusie s osobnosťami finančnej scény a networking - to všetko ponúkne AUTUMN Global Investment Summit (GIS), ktorý sa uskutoční 2. novembra v jedinečných priestoroch Martinického paláca na Pražskom hrade.

28.09.2023 00:00
0381 WEB 2023 02 01 Glartinicky Palac, pr,... Foto:

Na podujatí, na ktorom sa očakáva viac ako 500 účastníkov a viac ako 50 000 online divákov, vystúpi legendárny investor Mark Mobius, ktorý predstaví svoju najnovšiu knihu. Ďalšou potvrdenou medzinárodnou hviezdou je Cathie Woodová, ktorej meno bolo počas pandémie jedným z najviac skloňovaných vo všetkých finančných médiách. Šéfka investičnej spoločnosti Ark Invest vsádza vo svojej stratégii na technologické spoločnosti vrátane Tesla, Coinbase a Roku. Ako hodnotí súčasné ekonomické prostredie? Kde vidí budúcnosť technologického sektora? Nielen na tieto otázky odpovie v exkluzívnej prezentácii počas konferencie Global Investment Summit 2023. Z českých rečníkov si budú môcť poslucháči vypočuť Miroslava Singera, Danu Berovú, Dominika Stroukala, Kateřinu Zychovú, Libora Vaka, Michala Skořepu a mnohých ďalších.

Počas celodenného programu rozdeleného do niekoľkých tematických blokov sa rečníci zamerajú na súčasnú situáciu a jej vplyv na investovanie, predstavia investičné tipy a najlepšie stratégie obchodovania a návštevníci a online diváci si budú môcť vypočuť aj rady týkajúce sa investovania do nehnuteľností či poľnohospodárskej pôdy a fariem. Hostia sa môžu tešiť na bohaté panelové diskusie a, samozrejme, na nadväzovanie kontaktov. Súčasťou je aj súťaž Startup Validation Contest, v ktorej začínajúce startupy predvedú, ako zvládli jednu z najdôležitejších častí začiatku podnikania – validáciu svojho podnikania.

Foto: Michal Fantacom
Global-Investment-Summit, pr, nepouzivat

„Podarilo sa nám zabezpečiť pestrú škálu odborných rečníkov. Na konferencii sa českému publiku predstaví legendárny Mark Mobius, ktorý sa podelí o svoje dlhoročné skúsenosti, ako aj známe mená z českej investičnej a finančnej scény. Svet investícií je bohatý a verím, že v programe si každý nájde niečo pre seba, či už ide o začínajúcich alebo skúsenejších investorov,“ hovorí Jan Novotný, hlavný organizátor summitu.

Inšpiratívne prednášky a networking

V exkluzívnych priestoroch Martinického paláca sa budú môcť poslucháči zúčastniť na prednáškach skúsených investorov a generálnych riaditeľov, ale aj aktívne sa zapojiť do diskusií či networkingu, ktoré budú prebiehať v priľahlých salónikoch počas celého podujatia. Účastníci sa budú môcť spojiť pred samitom a počas celého trvania podujatia prostredníctvom online sieťovej aplikácie Happenee.

Počas celého dňa sa návštevníci a diváci môžu tešiť na sedem hlavných prednášok a množstvo zasadnutí s prestávkami. V prvej časti sa vybraní domáci ekonómovia budú venovať súčasnej makroekonomickej situácii, jej výhľadu, možným scenárom a rizikám, ako aj úlohe menovej a fiškálnej politiky pri oživení hospodárstva a obmedzení inflácie. Jedným z vrcholov konferencie bude nepochybne ďalšia sekcia, v ktorej bývalý guvernér Českej národnej banky Miroslav Singer poskytne rozhovor legendárnemu investorovi Markovi Mobiusovi. Ten by mal na konferencii predstaviť svoju najnovšiu knihu The Inflation Myth And The Wonderful World Of Deflation.

Foto: Michal Fantacom
0312 WEB 2023 02 01 GMartinicky Pala, pr, nepouzivat

Druhé stretnutie, zamerané na investície, ponúkne tipy na získanie finančnej nezávislosti, čo je téma, ktorá je čoraz dôležitejšia aj vzhľadom na vývoj dôchodkového systému. Panel odborníkov prinesie pohľad na tvorbu dlhodobého portfólia, ako aj konkrétne investičné tipy a najlepšie stratégie alebo segment investícií ESG.

Tretia časť sa potom zameria na možnosti obchodovania, technickú a fundamentálnu analýzu, ako aj riadenie rizík pri obchodovaní. V tejto časti sa rečníci zamerajú na obchodovanie s ropou, drahými kovmi, Forexom alebo akciami. V ďalšom bloku realitný investor Libor Váka prezradí, ako nájsť a kúpiť nehnuteľnosti pod cenu, zatiaľ čo ďalšia časť programu sa bude venovať výhodám a úskaliam investovania do nehnuteľností v zahraničí alebo oblasti investovania do poľnohospodárskej pôdy a ekologických fariem.

„Ambíciou podujatia je poskytnúť pohľad do zložitého sveta investícií, pomôcť ostatným získať inšpiráciu a vedomosti, aby sa stali úspešnými dlhodobými investormi, či už sa zaujímajú o akcie, fondy alebo nehnuteľnosti. Verím, že zážitok z podujatia bude pre návštevníkov umocnený jedinečnosťou priestorov v tesnej blízkosti Pražského hradu,“ dodáva Jan Novotný.

Zaujímavý pohľad na finančný svet z inej perspektívy ponúkne panel s tzv. finfluencermi. Kto sú, čo stálo za rozšírením ich vplyvu a prečo má zmysel analyzovať ich rovnako ako firmu alebo akciu? Na to vám odpovedia známe osobnosti z finančného sveta, ktoré sú aktívne na sociálnych sieťach. A celý deň nabitý informáciami potom ukončí súťaž startupov, po ktorej bude nasledovať networking a slávnostná večera pre partnerov v očarujúcom prostredí Martinského paláca na Pražskom hrade.

Foto: Michal Fantacom
0398 WEB 2023 02 01 Global-Investit , pr, nepouzivat
chyba