Nenechajte TRUMPoty ovplyvňovať vaše investície! Arios Investment Vám vie pomôcť

Voľba nového amerického prezidenta bola sprevádzaná s množstvom otázok týkajúcich sa finančných trhov. Trumpova ideológia je založená na posilnení ekonomiky v rámci hraníc spojených štátov, obmedzovanie vplyvu globalizácie na národnú ekonomiku.

30.03.2017 08:00

Jedným z hlavných cieľov bude posilnenie obchodnej bilancie USA, napr. s Mexikom má 22 rokov trvajúcu pasívnu obchodnú bilanciu. Prvých 100 dní predsedníctva sa považujú za benchmark, kam bude smerovať krajina. Prezidentské voľby majú väčšinou pozitívny vplyv na americkú menu, v období vyhodnotenia hlasov voliteľov americký dolár vždy značne posilnil. V priebehu januára boli hodnoty amerického doláru voči ostatným bežným menám najsilnejšie, postupne začal americký dolár oslabovať, ale to by som považoval za prirodzenú stabilizáciu kurzov.

Ďalším z problémov, ktorým Trump čelí je obmedzenie čínskych exportérov s čínskym juanom. Čínske produkty sa stávajú čím ďalej tým viac lacnejšie na amerických trhoch a americké produkty sú drahšie v Číne, čo vytvára pasívnu obchodnú bilanciu a znižuje konkurencieschop­nosť amerických exportérov. Trump hrozí tarifami a clami voči Číne vo výške až 45%, čo by absolútne zničilo dodávateľské a odberateľské reťazce.

Zároveň treba poukázať na vzťah Iránu a USA v oblasti ťažby a distribúcie ropy. Tým, že je USD štandardnou menou OPECu, pozitívne vplýva na zahraničný dopyt po USD a držal ho vysoko. Irán všeobecne neberie Trumpove obmedzenie cestovania do USA pozitívne a hrozí jeho odchod z OPECu, pričom by šlo o markantnú stratu, keďže Irán vlastní 13% všetkých rezerv ropy.

Budúcnosť vývoja národných mien je neistá, avšak ak investori dostatočne dobre diverzifikujú svoje investície do rôznych sektorov, je nízke riziko straty. V týchto kritických obdobiach je vhodné poradiť sa s profesionálom z oboru. Spoločnosť Arios Investment vo svojom portfóliu zahŕňa viaceré sektory, na ktoré vplývajú rôzne faktory, avšak toto portfólio je dostatočne optimalizované aby malo charakter výnosnosti a profitability, na čo poukazujú veľmi priaznivé výsledky hospodárenia. Obráťte sa na obchodníka, ktorý Vám poradí ako investovať práve v týchto mesiacoch, aby to prinieslo očakávaný profit. Každopádne bude zaujímavé sledovať budúci vývoj národných mien vplyvom politických rozhodnutí.

chyba