Malé a stredné firmy: V raste vám pomôže úver JEREMIE

Jedným zo spôsobov, ako pomôcť firme k rastu je využiť výhody financovania z európskych programov určených pre malé a stredné podniky.

30.05.2016 08:00
Jeremie inzercia Foto:

Možnosť získať výhodný úver z programu JEREMIE majú malí a strední podnikatelia na Slovensku už niekoľko rokov. Hlavnou výhodou programu je nižšia úroková sadzba. V nastavenom trende podporovať malé a stredné podniky pokračuje v tomto roku aj Tatra banka. Program JEREMIE je zaujímavý najmä pre firmy pôsobiace v odvetviach priemyselnej výroby, stavebníctva, veľkoobchodu ako aj maloobchodu.

„Tatra banka podpísala vo februári 2016 zmluvu so Slovenským záručným a rozvojovým fondom (SZRF), vďaka ktorej poskytne malým a stredným podnikom do októbra 2016 až 20 miliónov eur za zvýhodnených podmienok,“ upresňuje Peter Bilčík, riaditeľ odboru produktov a podpory pre firemných klientov Tatra banky. „Sedemdesiat percent z týchto prostriedkov je poskytnutých zo strany SZRF, zvyšných tridsať percent pridáva Tatra banka. Z dôvodu tejto štruktúry získajú klienti nižšiu úrokovú sadzbu. Zároveň SZRF preberá aj časť kreditného rizika, čím umožňuje Tatra banke poskytovať priaznivejšie podmienky financovania aj z pohľadu zabezpečenia úveru,” dodáva P. Bilčík.

Do programu JEREMIE sa môžu zapojiť malí a strední podnikatelia:

  • so sídlom na Slovensku,
  • s počtom zamestnancov do 250,
  • ročným obratom do 50 mil. eur,
  • s bilančnou sumou do 43 mil. eur,
  • financovaná investícia, resp. prevádzka musí byť lokalizovaná na Slovensku, avšak mimo okresov Bratislava, Malacky, Senec a Pezinok,
  • maximálna výška úveru pre jedného podnikateľa je 1,0 mil. eur so splatnosťou až do 10 rokov.

Viac informácií o podmienkach úveru získate vo všetkých pobočkách, firemných centrách a obchodných zastúpeniach firemných centier Tatra banky.

Program je podporený z Operačného programu Konkurencieschop­nosť a hospodársky rast, spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu SR prostredníctvom Iniciatívy JEREMIE.

Jeremie 2 inzercia
chyba