57 % Slovákov je pripravených na horšie časy. A čo vy?

Myslíte aj na zajtrajšok alebo žijete len pre dnešok? Sporíte na horšie časy či na dovolenku v Karibiku? A sporíte vôbec?

04.12.2014 08:00
csob inzercia

Slováci sú realisti, ktorí uvažujú dopredu a podnikajú také kroky, vďaka ktorým sa finančne zabezpečia pre prípady neočakávaných výdavkov. V internetovom prieskume ČSOB, do ktorého sa zapojilo takmer 2000 respondentov, sa až 57 % Slovákov vyjadrilo, že najväčšou motiváciou k sporeniu je potreba mať skrytú finančnú rezervu na horšie časy.

csob graf inzercia

Balík peňazí, ktorý by ste radi našli
Až 2/3 z nás si pravidelne odkladá časť príjmov na horšie časy. Každý tretí Slovák si sporí na konkrétny cieľ – či už ide o exotickú dovolenku, nové auto alebo drahší spotrebič, ktorý si nemôžu dovoliť kúpiť z jednej výplaty. Vďaka pravidelným vkladom sa z počiatočných „pár drobných“ môže stať slušný balík peňazí.

Šetrite rozumne!
Zriaďte si Sporiaci účet Depozit v ČSOB, ktorý v sebe spája nielen výhodné úročenie nasporených prostriedkov, ale je zároveň aj flexibilný. Stačí, ak si naň peniaze vkladáte jednorazovo, alebo i postupne a k dispozícii ich môžete mať po uplynutí 35-dňovej výpovednej lehoty (klient si dopredu naplánuje termín dovolenky, 35 dní pred dovolenkou požiada v pobočke alebo zadá cez ČSOB Internetbanking 24 požadovanú sumu, ktorú chce vybrať, a po 35 dňoch mu budú finančné prostriedky vyplatené). V prípade akútnej potreby je možné nasporené peniaze uvoľniť okamžite, raz do mesiaca až do výšky 25 % zo zostatku bez poplatku.

K dispozícii je aj Inteligentné sporenie – na bežnom účte si stanovíte zostatok a moderné sporenie ČSOB vám automaticky a pravidelne bude prevádzať peniaze nad zostatok na Sporiaci účet Depozit. Vďaka tejto funkcii sa môžu vaše peniaze zhodnocovať s vyšším úrokom v porovnaní s bežným účtom a bez toho, aby ste strácali čas ich manuálnym presúvaním.

Informujte sa o Sporiacom účte Depozit – osobne v ktorejkoľvek pobočke ČSOB, telefonicky na 0850 111 777 a­lebo na www.csob.sk. V prípade, že klientom ČSOB už ste a máte zriadený ČSOB Internetbanking 24, môžete si sporiaci účet otvoriť aj online prostredníctvom Moja ČSOB na stránke www.csob.sk v časti „Prihlásiť“.

chyba