Prečo sa oplatí refinancovať v online bankách?

Lepšie podmienky a dostupnejšie služby nás lákajú k prehodnoteniu pôžičky na internete.

18.09.2014 08:00
zuno_inzercia

Zníženie mesačnej splátky či lepší úrok pri splácaní úveru, aj to sú dôvody, pre ktoré sa rozhodujeme refinancovať svoju pôžičku. Pri otázke kam s nevýhodným úverom sa stretávame s mnohými možnosťami, medzi ktorými sa nachádza aj alternatíva refinancovania na internete. Prečo sa oplatí preniesť svoje pôžičky práve do online banky?

Nižšie poplatky, lepší úrok

Podľa šéfky produktového managementu a CRM v Zuno, dopyt po refinancovaní počas prvého polroka v online banke výrazne stúpol. Z prieskumu totiž vyplynulo, že pre viac ako 50 % Slovákov je pri zmene banky rozhodujúca výhodná úroková sadzba pri refinancovaní a tá v Zuno začína na 6,9 %. Aj vďaka tomu dnes tvoria viac ako 20 % nových pôžičiek v Zuno práve úvery na refinancovanie. „Klienti si už vedia zistiť omnoho viac informácií než v minulosti a uvedomujú si, že refinancovaním úverov a výberom novej banky môžu ušetriť značné peniaze. V Zuno refinancujeme účelový aj bezúčelový úver, kreditnú kartu alebo povolené prečerpanie. Refinancovať je možné až 10 úverov naraz,“ hovorí Lenka Hritzová.

Prieskum spoločnosti Erntst & Young, ktorý sa zaoberal príčinou odchodu klientov do iných bánk tiež ukázal, že pre väčšinu klientov sú dôvodom k zmene banky aj lepšie služby a férovejšie poplatky. Práve tie sú v online bankách výrazne nižšie, pretože nemusia živiť drahé fyzické pobočky. Lepšie podmienky klienti pocítia aj pri refinancovaní, ktoré si nielen že vybavia jednoducho cez internet, ale navyše neplatia žiadne poplatky.

chyba