Nestihli ste dovolenku v sezóne? Celoročne slnečný Egypt je ideálne riešenie

Klasická sezóna letných dovoleniek, počas ktorej sa mnohí z nás snažia nájsť si čas na oddych a relaxáciu od každodenných povinností, býva pre mnohých náročným obdobím. Nielen financie nám vedia naše plány nepríjemne skomplikovať. . Dnes si však dovolenku a obľúbený exotický rezort môžete užívať počas celého roka, pretože mnohé destinácie aj cestovné kancelárie vám vedia ponúknuť miesto na relax kedykoľvek počas roka. Platí to aj v prípade Egypta, o ktorom si niečo zaujímavé povieme.

16.10.2023 00:00
Egypt Tava, pr, nepouzivat Foto:

Táto krajina vám ponúka slnko, more, kultúrnu bohatosť a exotické zážitky po celý rok. Ak ste si teda nestihli vybrať, naplánovať a užiť dovolenku počas hlavnej sezóny, v Egypte si môžete nielen odpočinúť, ale na niekoľko dní znova pripomenúť alebo predĺžiť vami milované leto.

Exotika, v ktorej si každý nájde to svoje

Výhodná last minute dovolenka Egypt je skvelou voľbou z mnohých dôvodov. Táto fascinujúca krajina má k dispozícii niečo pre každého, a to po celý rok. Presvedčte sa sami.

Vďaka svojej polohe v blízkosti rovníka, je slnečné počasie v Egypte zaručené takmer počas celého roka, takže slnka a tepla si tu užijete naozaj dosť.

Mimochodom, vedeli ste, že krajiny v oblasti rovníka majú dĺžku dňa a noci približne rovnakú hodnotu po celý rok, čo znamená, že miestni obyvatelia si počas celého roka užívajú približne 12 hodín denného svetla a 12 hodín tmy bez ohľadu na ročné obdobie? V blízkosti rovníka sa tiež vyskytujú oblasti známe svojou geomagnetickou anomáliou, kde je magnetické pole slabšie a nestabilné, čo môže mať vplyv na navigácie a komunikačné systémy.

Výhodou rovníkových oblastí je naopak to, že si takmer v tropických podmienkach môžete vychutnať teplé more a krásne pláže aj v čase, kedy je u nás treskúca zima a mráz.

Egypt disponuje nádhernými plážami s jemným pieskom a krištáľovo čistou vodou Červeného mora, takže tu máte k dispozícii možnosť vychutnať si vodné športy, šnorchlovanie a nádherný podmorský svet.

Foto: SHUTTERSTOCK
Egypt potapanie,pr, nepouzivat

Egypt je tiež domovom niektorých z najznámejších historických pamiatok na svete, vrátane pyramídy v Gíze, chrámov v Luxore a mnoho ďalších. Určite vás poteší aj egyptská kuchyňa, ktorá je bohatá na výrazné chute a ich rozmanitosť.

Na povestných trhoch by ste si nemali nechať ujsť výber rôznych suvenírov v typickom africkom štýle, predaj lahodnej kávy, čaju alebo rôznych exotických zmesí korenín.

Ideálna príležitosť, ako si doplniť pre telo dôležité zásoby zdravého rybieho tuku

Dovolenka v Egypte bude pre vás prínosom aj vďaka bohatej ponuke čerstvých morských plodov s vysokým obsahom pre telo zdravého a dôležitého rybieho tuku.

Rybí tuk je vo všeobecnosti bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ktoré majú mnoho prospešných účinkov na zdravie, vrátane zníženia zápalových reakcií v tele, podpory zdravia srdca a mozgu, a tiež zlepšenia funkcie krvných ciev.

Foto: SHUTTERSTOCK
Egypt jedlo, pr, nepouzivat

Omega-3 mastné kyseliny sú spojené aj so znížením rizika vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Pomáhajú znižovať hladinu triglyceridov v krvi, zlepšujú elasticitu ciev, regulujú krvný tlak a znižujú zápal. Pri výbere jedál s vysokým obsahom týchto látok ale uprednostnite ryby, ktoré sú na objem rybieho tuku dostatočne bohaté. Patrí sem napríklad losos, tuniak, makrela alebo sardinky. Aby to navyše malo naozaj ten správny efekt a dopriali ste „výživu“ nielen duši, ale aj telu, doplňte takúto zdravú stravu o prílohy z čerstvej zeleniny, quinoy alebo bulguru, ktoré sú bohaté na vlákninu a nutričné látky.

chyba