Chorvátsko: prírodný raj pre rybárov

Chorvátsko, známe svojimi nádhernými pobrežiami a čistými vodami, je nielen turistickým magnetom, ale aj ideálnym miestom pre vášnivých rybárov počas celého roka. S bohatou prírodnou scenériou a pestrosťou rýb v Jadranskom mori.

16.10.2023 00:00
Chorvatsko titulna, pr, nepouzivat

Čaká tam na vás vila pri mori Chorvatsko a rybárčenie spolu s týmto ubytovaním sa stáva nezabudnuteľným dobrodružstvom. Aké sú teda najlepšie miesta pre rybolov v tejto neopisateľnej kráse? Poďme sa pozrieť bližšie.

Obľúbené destinácie na rybárčenie v Chorvátsku

Chorvátsko ponúka rozmanité rybárske destinácie. Západné pobrežie, najmä regióny okolo Istrie a Kvarneru, sú obľúbené pre svoje pobrežné lovné revíry, kde môžete chytiť zubatce, brancíny a pstruhy. Ak túžite chytiť iné druhy, pobrežie Dalmácie je známe pre lov veľkých rýb, ako sú tuniak modroplutvý a mečiak. Nezabudnuteľným zážitkom je aj rybolov v prírodných jazerách a riekach.

K dispozícii je množstvo lovných revírov, ktoré poskytujú možnosti pre rôzne rybárske štýly, od pobrežného po hlbokomorský rybolov. Ak hľadáte ubytovanie počas svojho dobrodružstva, Villsy sú ideálnym východiskovým bodom pre dokonalý zážitok po ťažkom rybárskom dni. Tieto nadštandardné ubytovacie vily sa nachádzajú na pobreží Chorvátska, čím vám ponúkajú jedinečný prístup k jadranskému moru a krásnym plážam.

Tajomstvá úspešného rybolovu

Rybolov nie je iba o vybavení, ale aj o znalostiach a skúsenostiach. Ak sa počas vašej dovolenky rozhodnete pre rybolov v Chorvátsku, budete potrebovať povolenie na rybolov, ktoré sa v chorvátskom jazyku nazýva „ribolovna dozvola“. Povolenie na rekreačný rybolov pre cudzincov má nasledovné ceny: 8€ na jeden deň, 20€ na trojdňový rybolov, 40€ na rybolov po dobu siedmich dní a 95€ na rybolov po dobu tridsiatich dní. 

Povolenie na rybolov harpúnou a rybolov na udicu môžete získať online na webových stránkach chorvátskeho Ministerstva poľnohospodárstva. Rovnako treba poznamenať, že od 1. mája do 1. októbra je zakázaný športový rybolov a rekreačný rybolov v malých prístavoch, prístavoch a na verejných plážach v Chorvátsku.

Okrem toho budete potrebovať poznanie miestnych prúdov a teplôt vody, schopnosť vybrať správne nástrahy a trpezlivosť. Chorvátsko má svoje jedinečné klimatické a prírodné podmienky, ktoré ovplyvňujú správanie rýb a ich migráciu. Preto je dôležité byť informovaný o aktuálnych podmienkach a miestnych tipoch. Lokálni rybári často majú cenné rady týkajúce sa najlepších nástrah a techník pre rybolov. Medzi najpopulárnejšie techniky v Chorvátsku patria kopíkový rybolov, rybolov na dne, rybárske vlasce a mnoho ďalších.

chyba