Mnohí Slováci sa prepočítali, lebo šetrili na poistení dovolenky. Neurobte rovnakú chybu

Prázdniny sa nám prehupli do svojej druhej polovice, a stále veľká časť Slovákov má kopec cestovateľských plánov. Ľudia, ktorí nie sú viazaní na školské prázdniny s obľubou cestujú práve mimo hlavnej sezóny. Letoviská sú v tom čase pokojnejšie, ceny priaznivejšie a celkový pocit z dovolenky môže byť lepší.

16.08.2023 00:00
shutterstock 2123793446 hlavna Foto:

Na dovolenku sa všetci tešíme a nikto z nás nemyslí na nepríjemnosti. Dovolenka sa však z minúty na minútu môže nečakane skomplikovať. Aj preto je dobré vopred myslieť na poistenie. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Okrem toho, že sa sami môžete zraniť, alebo spôsobíte škodu niekomu inému a tak isto môžu zaúradovať aj prírodné živly ako sme toho boli svedkami aj tento rok. Nie je dobré riskovať bez akéhokoľvek poistenia, lebo nevieme predvídať všetko, čo sa môže stať. Pre vlastnú bezpečnosť je vhodné poistiť sa a nerušene si užívať vysnívanú dovolenku, či už pri mori alebo na horách. Ak sa predsa len dostanete do nepredvídanej situácie, bude o vás a vašich spolucestujúcich postarané a nebudete mať množstvo výdavkov navyše, s ktorými ste vopred nepočítali.

Poistite sa online cez appku VÚB Mobil Banking

Ak v zhone pri balení na dovolenku zistíte, že vám chýba cestovné poistenie, nezúfajte. Dnes všetko vybavíte online do 15 minút a nemusíte sa nikam presúvať. Poistenie si jednoducho vyklikáte cez VÚB Mobil Banking. Stačí si stiahnuť do svojho mobilu aplikáciu cez Google Play alebo App Store. Poistenie platí od zvoleného začiatku poistenia, najskôr od nasledujúceho dňa po úhrade poistného.

Cestovné poistenie je určené na cesty po Európe, na Slovensku (poistenie pátrania a záchrany) alebo do celého sveta. V poistení liečebných nákladov máte automaticky zahrnuté aj škody spojené s vykonávaním bežných letných i zimných rekreačných športov. Cestovné poistenie tiež zahŕňa aj manuálnu prácu, poistené sú aj služobné cesty a vycestovanie za prácou.

Cestovné poistenie do zahraničia platí na území Európy alebo sveta, podľa toho, čo ste si zvolili.

Poistenie pátrania a záchrany na Slovensku platí výlučne na území Slovenskej republiky pre občanov od 18 rokov.

Čo kryje individuálne cestovné poistenie

Základný rozsah krytia

  • Poistenie liečebných nákladov v zahraničí a asistenčných služieb
  • Poistenie zodpovednosti za škodu
  • Poistenie právnej pomoci a kaucie
  • Úrazové poistenie
  • Poistenie batožiny a cestovných nákladov

Doplnkové poistenia:

  • Poistenie nákladov na privolanie opatrovníka
  • Poistenie storna zájazdu
  • Poistenie prerušenia zájazdu
  • Poistenie technickej pomoci v zahraničí
  • Poistenie oneskorenia letu a meškania batožiny počas leteckej prepravy
Foto: SHUTTERSTOCK
cestovanie, rodina

Máte kreditku Mastercard od VÚB banky?

V takomto prípade sa nemusíte o nič starať. Okrem atraktívneho balíka poistenia, ktorý zahŕňa cestovné poistenie do celého sveta nielen pre držiteľa karty, ale aj jeho piatich spolucestujúcich, budete mať aj poistenie pátrania a záchrany na horách. Cestovné poistenie pokrýva aj stratu, krádež, poškodenie batožiny vo výške 500 eur (v prípade Mastercard World do zvýšeného limitu 1000 eur), poistenie zdržania batožiny pri použití leteckej dopravy vo výške 240 eur, či poistenie pre prípad zdržania cesty pri ceste lietadlom v rovnakej výške 240 eur (minimálny čas oneskorenia 4 hodiny). Toto všetko máte pri Mastercard World v cene karty, pri Mastercard Standard si ho môžete poistenie dokúpiť za výhodnú cenu 35 eur /rok.

TIP: 5 spôsobov, ako vám kreditka zjednoduší dovolenku

Všetky typy cestovného poistenia si dojednávate s Generali Poisťovňa, pobočka poisťovne z iného členského štátu.

chyba