Chcete si vytvoriť krásny domov? Dá sa to aj bez ohľadu na váš rozpočet

Vytvoriť si krásny a na život pohodlný domov nebolo nikdy tak dôležité ako počas posledných rokov, keď sme boli nútení tráviť viac spoločných chvíľ v prostredí štyroch stien. Tie sa nám zrazu zdali fádne, nehostinné a na príjemný čas strávený v interiéri nevhodné, takže mnohí z nás začali premýšľať o zmene.

16.01.2024 00:00
2pr, nepouzivat Foto:

Nedostatok know-how či obmedzené financie to však značne mnohým komplikovali, čo sa postupne našťastie zmenilo, pretože nielen odborníci sa zhodujú na tom, že vytvoriť si nádherný domov môže byť jednoduché a lacné aj bez toho, aby ste museli prísť o všetky svoje úspory. Stačí si všetko dobre premyslieť, vybrať vhodné možnosti a pustiť sa do realizácie.

Začnite s montovaným domom

Univerzálne montované domy sú stále populárnejšie a môžu byť skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú cenovo a časovo dostupný spôsob, ako mať vlastné bývanie. Tieto stavby majú nielen moderný vzhľad, ale sú aj efektívnejšie z hľadiska energie a môžu byť postavené rýchlejšie ako tradičné domy. Výstavba nehnuteľnosti trvá obvykle 100 až 150 dní, s podmienkou efektívneho plánovania v dostatočnom predstihu. Pod efektivitu stavby sa tiež podpisuje použitie tzv. suchého stavebného procesu v klimatizovanej hale, čo pridáva celému procesu výrazné úspory času a finančných prostriedkov. Rovnako rýchla je aj montáž domu na pozemku a jeho následná obývateľnosť.

Využite krásne obklady na schody

Samotná nehnuteľnosť však na vytvorenie príjemného domova nestačí, pretože ku komfortnému bývaniu potrebujeme aj adekvátne vybavenie nehnuteľnosti. Z tohto pohľadu môžu byť veľmi dôležitým prvkom domu napríklad aj schody, ktorých stavbe treba venovať rovnako náležitú pozornosť.

Foto: SHUTTERSTOCK
3, pr, nepouzivat

Tá sa skladá z použitia vhodných stavebných materiálov a prvkov, ktoré dodávajú týmto interiérovým častiam domu stabilitu, bezpečnosť či potrebnú krásu. Štýlové obklady na schody do interiéru im dodajú originálny nádych, zároveň sa postarajú o ich bezpečnú nášľapnú vrstvu, vďaka čomu sa nemusíte obávať ich plnohodnotného využitia.

Nezabudnite na autonómny systém pre zber odpadovej vody v podobe žumpy

Žumpy predstavujú pre domy, ktoré sú vzdialené od infraštruktúry verejnej kanalizácie, výborné riešenie z hľadiska efektívneho nakladania s odpadovými vodami a zabezpečenia účinnej drenáže. Jednou z ich hlavných výhod je schopnosť zaistiť zber tekutého odpadu z domácnosti. Tieto podzemné zberné nádrže sa vďaka svojmu špičkovému konštrukčnému riešeniu a materiálom dokážu prispôsobiť rôznym typom domov a terénov, a tým poskytujú flexibilitu v ich implementácii. Inou výhodou žúmp (samostatných podzemných nádrží) je ich schopnosť zbierať a ukladať dažďovú vodu, ktorú neskôr môžeme využiť na zalievanie záhrady alebo iné domáce účely, čím prispievajú k udržateľnosti. Okrem toho, žumpy Michalovce od Jimko (v závislosti od zvoleného modelu) prispievajú k udržiavaniu kvality pôdy, pretože pomáhajú filtrácii nečistôt a odstraňovaniu ťažkých kovov z odpadových vôd z nehnuteľnosti.

Popremýšľajte nad recykláciou a obnovou nábytku

Namiesto toho, aby ste kupovali nový nábytok, môžete zvážiť recykláciu a obnovu toho aktuálneho a možno trošku staršieho. Aj odborne zrenovovaný nábytok môže dodať vášmu domovu jedinečný a atraktívny vzhľad. Pridanie nového náteru, výmena kľučiek alebo dokonca dodanie dekoračných prvkov vie tieto rokmi overené doplnky premeniť na kusy, ktoré budú pôsobiť ako nové.

Umiestnite do interiéru rastliny a dekorácie

Rastliny sú vynikajúcim spôsobom, ako pridať do domu čerstvý a prirodzený vzhľad. Okrem toho, že čistia vzduch, môžu slúžiť aj ako skvelý dekoračný prvok. Použiť však môžete aj iné dekorácie, ako sú obrazy, svetlá alebo farebné vankúše, aby ste vytvorili pohodlné a príjemné prostredie.

Foto: SHUTTERSTOCK
1, pr, nepouzivat

Nezáleží na tom, aký máte veľký rozpočet – s kreativitou a správnymi rozhodnutiami si dokážete vytvoriť krásny dom, ktorý bude odrážať vašu osobnosť a štýl.

chyba