Volkswagen T-Cross dostal nový interiér!

Sympatický mestský crossover Volkswagen T-Cross dostal po troch rokoch niekoľko podstatných vylepšení. Je krajší, chytrejší a praktickejší!

11.07.2023 00:00
vw, pr nepouzivat Foto:

Facelifty sa často zameriavajú na drobné kozmetické úpravy, no v prípade modelu T-Cross si Volkswagen dovolil oveľa dôslednejšie vylepšenia. Zdrojom inšpirácie boli okrem iného zákazníci. Model T-Cross ich má za svoju krátku existenciu už vyše 1,2 milióna, čo je skvelá základňa na relevantnú spätnú väzbu.

Foto: MARTIN MEINERS
vw, pr nepouzivat

Všimnete si ho!

Ak uzriete nový T-Cross prvýkrát v noci, okamžite ho rozpoznáte podľa nového svetelného podpisu vpredu aj vzadu. Zadné LEDky sú usporiadané trojdimenzionálne, aby ich bolo vidieť aj pri pohľade zboku a teraz sú prepojené elegantným tenkým svietiacim pásom. Do predných svetlometov sa nasťahovala technológia IQ.Light LED Matrix, pričom LEDky tu nájdeme aj v základe miesto doterajších halogénových svetlometov. Cez deň sa T-Cross najvýraznejšie odprezentuje novými farbami karosérie. Do palety pribudli tri nové žiarivé odtiene: žiarivá žltá Grape Yellow (na obrázkoch), bledomodrá Clear Blue Metallic a plná červená Kings Red Metallic. Popri tom sa menšie zmeny udiali v oblasti nárazníkov, diskov a rôznych detailov na aute. Väčšia predná maska nasleduje trend, s ktorým prišiel faceliftovaný model VW Touareg.

Foto: MARTIN MEINERS
vw, pr nepouzivat

Lepšia kvalita

Zákazníci túžili po hodnotnejšie pôsobiacom interiéri, a tak podobne ako pri facelifte modelu T-Roc, aj tu sa inžinieri pustili do dôslednej práce. Hlavný displej sa presťahovali vyššie, výduchy klimatizácie sú teraz pod ním a celá palubná doska je vyhotovená z mäkčeného plastu s prešívaním. Už prvý dojem je na úplne inej úrovni ako doteraz.

V základe tu nájdeme digitálny prístrojový štít, pričom hlavná obrazovka má uhlopriečku minimálne 8 palcov. Za príplatok dostanete 9,2-palcovú dotykovú obrazovku. Dotykom sa ovláda aj panel klimatizácie, ktorý poznáme z modelov Tiguan či Passat.

Foto: MARTIN MEINERS
vw, pr nepouzivat

Z asistenčných systémov je novinkou vylepšený systém Travel Assist, ktorý umožňuje čiastočne autonómnu jazdu. Je oveľa citlivejší a inteligentnejší, takže poskytuje posádke vyšší komfort jazdy. V základe svieti T-Cross po novom iba LEDkami miesto halogénových svetiel.

To dobré zostalo

Najsilnejšia stránka modelu T-Cross sa nezmenila. Je ňou variabilita. Zadná lavica je teda posuvná v rozsahu až 14 cm, vďaka polohovateľnému falošnému dnu batožinového priestoru je možné zadné operadlá sklopiť do roviny a v prípade, že potrebujete prevážať ozaj dlhé predmety, môžete predné spolujazdcovo sedadlo sklopiť dopredu. Vtedy sa maximálna dĺžka prepravovaného nákladu natiahne až na 2 398 mm! Batožinový priestor má objem medzi 385 až 455 l podľa polohy zadnej lavice, po sklopení operadiel sa objem zvýši až na 1 281 litrov. Poteší, že maximálne zaťaženie ťažného zariadenia vzrástlo o 20 kg na 75 kg. T-Cross si teda poradí aj s ťažším vozíkom alebo nosičom bicyklov, čo sa pri čoraz populárnejších e-bikoch veľmi hodí.

Viac informácií o novinkách zo sveta značky Volkswagen nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

vw, pr nepouzivat
chyba