Radosť z jazdy sa volá Alfa Romeo

Srdce každého alfistu zaplesá pri vyslovení názvov Giulia a Stelvio. Sú zosobnením dokonalých jazdných vlastností, ktoré prekonajú všetky očakávania.

17.06.2023 00:00
Alfa Romeo Stelvio a Giulia

Alfa Romeo predstavuje modernizované modely Giulia a Stelvio. Táto dvojica oceňovaných modelov si získala celosvetové uznanie vďaka svojej vynikajúcej charakteristike – dokonalému rozloženiu hmotnosti, najlepšej jazdnej dynamike v daných triedach, špičkovým technológiám a motorizáciám. V neposlednom rade aj nadčasovému dizajnu, ktorý robí z každého vozidla Alfa Romeo nadčasové „pohyblivé umelecké dielo“. Krása talianskeho dizajnu je pri oboch modeloch ešte zreteľnejšia. Sú zvodnejšie a modernejšie vďaka štylistickým zmenám.

Nový vzhľad

Predná mriežka chladiča s logom Alfa Romeo a spodná mriežka dvoch hlavných prívodov vzduchu dostali jedinečnú povrchovú úpravu, ktorá slávnemu prvku Trilobo poskytuje novú interpretáciu. Hlavnou novinkou prednej časti sú však svetlomety. Od tejto chvíle sa v oboch modeloch objavujú svetlomety „3+3“ s novou adaptívnou full-LED matrixovou technológiou. Nové svetlomety pripomínajú jeden zo slávnych prvkov značky, ktorý sa predstavil na ikonickej Alfe Romeo SZ Zagato a koncepte Alfa Romeo Proteo. Svetlomety zaisťujú špičkovú viditeľnosť vďaka radu moderných technológií. Systém „Adaptive Front Lighting System“ neprestajne nastavuje stretávacie svetlá v závislosti od rýchlosti a jazdných podmienok. Technológia „Glare-Free High Beam Segmented Technology“ automaticky sleduje oba smery jazdy, aby nedochádzalo k oslňovaniu ostatných vozidiel. Modernizáciou prešli aj zadné LED koncové svetlá, ktoré sú teraz dokonalou kombináciou štýlu a dômyselných technológií. Zároveň zdôrazňujú športovú dušu oboch modelov.

Alfa romeo, pr

Nový, kompletne digitálny prístrojový panel

Najvýznamnejšou novinkou je prístrojový panel s historickým „teleskopickým“ dizajnom. Ten zahŕňa nový, plne digitálny 12,3“ TFT displej, na ktorom je možné zobrazovať všetky informácie o vozidle, ako aj parametre súvisiace s autonómnym riadením. Prístrojový panel je možné navyše konfigurovať jedným z troch nastavení: Evolved, Relax a Heritage. Evolved predstavuje budúcnosť dizajnu značky Alfa Romeo a využíva centrálnu oblasť obrazovky, zatiaľ čo dva bočné kvadranty zostávajú na rovnakom mieste. Relax sa zameriava na pohodlie, a preto neobsahuje podrobné informácie o vozidle a zaobíde sa tak bez dvoch bočných kvadrantov. Nastavenie Heritage je inšpirované ikonickými modelmi šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov a vyznačuje sa výraznými detailmi, akými sú obrátené čísla na konci rýchlomeru.

Najlepšia jazdná dynamika v segmente

Jazdná dynamika nových modelov Giulia a Stelvio je najlepšia v daných segmentoch. Vedie k fantastickému zážitku z jazdy v autentickom duchu Alfa Romeo, čo znamená správnu rovnováhu medzi talianskym dizajnom, najmodernejšími motorizáciami, dokonalým rozložením hmotnosti, špeciálnymi technológiami a vynikajúcou výkonovou hmotnosťou. Podstata minulých aj súčasných modelov Alfa Romeo spočíva práve v tomto magickom vzorci. Stačí sa posadiť do novej Giulie alebo Stelvia a okamžite pochopíte, že na vás čaká riadenie budúcnosti.

Alfa romeo, pr

Pohon všetkých kolies Q4 bol navrhnutý tak, aby riadil trakciu vozidla reaktívnym a prediktívnym spôsobom, a to s cieľom zaistiť najvyššiu úroveň výkonu, účinnosti a bezpečnosti. Technológia Q4 zaručuje všetky výhody pohonu všetkých kolies a zároveň prináša nižšiu spotrebu paliva, lepšiu reakciu a skvelé potešenie z jazdy s vozidlom s pohonom zadných kolies. Srdcom systému Q4 je aktívna prevodovka (ATC), ktorá v reálnom čase monitoruje podmienky priľnavosti a vstupy vodiča, aby zaistila najlepší možný výkon.

Riadenie modelov Alfa Romeo je nezabudnuteľným zážitkom. To je dané aj exkluzívnou architektúrou zavesenia kolies Alfa Link™. Predná náprava využíva dvojité lichobežníkové zavesenie s polovirtuálnou osou riadenia (exkluzívne u značky Alfa Romeo), ktorá optimalizuje filtračný efekt a umožňuje rýchle a presné riadenie pre nekompromisnú ovládateľnosť. Zadnú nápravu tvorí viacprvkové riešenie so štyri a pol ramenom – patent značky Alfa Romeo, ktoré zaisťuje lepšiu ovládateľnosť a vynikajúci komfort. Špeciálna edícia Competizione je exkluzívne vybavená aktívnym odpružením Alfa™ s elektronicky riadenými tlmičmi, ktoré sa v okamihu prispôsobujú jazdným podmienkam a vodičovi dovoľujú zvoliť nastavenie zamerané viac na výkon alebo naopak pohodlie.

K špičkovej jazdnej dynamike modelov Giulia a Stelvio prispieva aj extrémne priame riadenie a 8-stupňová automatická prevodovka ZF s hliníkovými páčkami radenia. Oba prvky zaručujú bezkonkurenčnú ovládateľnosť v zákrutách. Pre dokonalú rovnováhu medzi potešením z jazdy a asistenčnými systémami ponúkajú nové Giulia a Stelvio kompletnú sadu pokročilých asistenčných systémov vodiča (ADAS) pre autonómne riadenie úrovne 2.

+4

Okrem výnimočných jazdných kvalít Giulia a Stelvio disponujú do detailu premysleným interiérom v nadčasovom talianskom štýle. Najmodernejší online systém Alfa Connect umožní ovládať funkcie vozidla na diaľku a digitálny certifikát NFT môže pozitívne ovplyvniť jeho zostatkovú hodnotu.

Modely Alfa Romeo Giulia a Stelvio prichádzajú s 5-ročnou zárukou až na 200 000 kilometrov. Kvalitu si tak môžete vyskúšať na vlastnej koži. Oba modely teraz navyše s výkupným bonusom 2 000€.

chyba