Autokoberce na mieru pre lepší zážitok z jazdy

Chystáte sa na dlhšiu a významnejšiu jazdu autom? O to viac sa treba zamerať na bezpečnosť a pohodlie. Dnes to dokonca vieme dotiahnuť k jedinečnosti až luxusnému štýlu. Dokážu to vkusné doplnky do auta, ku ktorým zaručene patria autokoberce. V prípade, že kombinujú vlastnosti vyššej kvality materiálov, zaslúžia si našu pozornosť. Konkrétne ju venujeme autokobercom na mieru presne podľa interiéru auta.

14.06.2023 00:00
autokoberce, cistenie, pr Foto:

Prečo vlastne zvoliť autokoberce na mieru?

Autokoberce na mieru dokonale padnú pre daný typ vozidla a špecifiká jeho podlahy. Celá konštrukcia je prispôsobená tak, aby auto dokonale zútulnilo, no najmä chránilo od vody a tuhých nečistôt. Treba si uvedomiť, že autokoberce na mieru spĺňajú predovšetkým nároky danej automobilovej značky. Do popredia sa kladú požiadavky na funkčné vrstvenie materiálov a na kompatibilitu s pôvodným fixačným systémom. Ďalej sa zdôrazňujú izolačné vlastnosti, trvácny a stály tvar. Na kobercoch do auta sú obzvlášť dôležité nepriepustné časti a protišmyková ochrana.

Výhodou je, že všetky tieto kvality presne kopírujú textilné koberce do auta ako jedny z najvyhľadáva­nejších doplnkov. Tento výber ešte zúžime na velúrové koberčeky a zvýrazníme ich uplatnenie v oblasti automobilových doplnkov.

Velúrové autokoberce a ich skvelé výhody!

Upresníme, že ide o autokoberce z dvoch vrstiev, kde vrchnú časť pokrýva práve velúr a spodnú špeciálna nepriepustná a protišmyková ochrana. Táto konštrukcia vyhovuje najmä na sezónne cestovanie autom na dovolenku medzi rôznymi klimatickými pásmami. Do auta sa tak kumulujú rôzne nánosy, ale tie autokoberce neprepúšťajú.

Navyše pomocou fixačnej ochrany odolávajú nechceným pohybom. Velúrový materiál tu má svoje uplatnenie najmä pre všestrannosť zloženia a štruktúry. Možno s ním pracovať ako s hodvábnou tkaninou, ako s bavlneným alebo polyesterovým materiálom. Zaujímavá je dokonca aj jeho štruktúra. Tu nachádzame medzi hladkou až krepovou tkaninou. Podľa toho rozdielne reaguje na zaťaženie a zmeny teplôt, ktoré sú počas cestovania autom bežné.

chyba