Hodinový protiliek na šoférsku smolu

Napriek nazbieraným skúsenostiam sa každému vodičovi raz za čas prihodí nepríjemnosť, ktorú na ceste nečakali. Jej riešenie často znamená dlhé čakanie na asistenciu, alebo obvolávanie známych. Poisťovňa Genertel sa však rozhodla situáciu zmeniť. Zaväzuje sa poskytnúť pomoc na Slovensku do 60 minút.

25.11.2014 08:00
genertel inzercia

Pokiaľ už nejaký ten čas šoférujete, pravdepodobne sa vám stalo, že ste počas jazdy nedobrovoľne uviazli na krajnici. Mohlo to byť pre cestu zaviatu snehom, malý ťukanec s odbáčajúcim autom, defekt, alebo prázdnu nádrž, ktorú ste si nevšimli kvôli pokazenej kontrolke. Niektoré z týchto prípadov ste dokázali vyriešiť sami, iné si vyžadovali pomoc odborníkov či kamarátov, ktorí po vašom naliehaní sadli do auta a dorazili na pomoc. Napadlo vám však volať do svojej poisťovne?

Ak nie, možno ste si urobili prácu navyše. Balík asistenčných služieb, ktorý poisťovne poskytujú k svojej ponuke povinného zmluvného poistenia často pokrýva pomoc v mnohých podobných prípadoch. A to dokonca bez poplatkov, ktoré by vás mohli prekvapiť. V prípade poisťovne Genertel je napríklad z poistného vo väčšine prípadov hradený výjazd asistenčnej služby aj práca špecialistov. Vy zaplatíte len za materiál, ktorý bolo nutné použiť. Napríklad doliaty benzín, či nové koleso.

60 minút alebo odmena

Na takúto asistenciu pritom nebudete čakať viac ako hodinu. Poisťovňa sa zaväzuje, že po okamžitom zavolaní na jej asistenčnú centrálu, vyšle mobilnú jednotku z asistenčnej služby, ktorá je vám práve najbližšie. A podľa Genertelu dorazí na Slovensku a v Čechách pomoc do 60 minút. V opačnom prípade vám vyplatí za svoje meškanie odmenu. Asistenčné služby sú pritom dostupné aj v zahraničí. Stačí, aby krajina, v ktorej sa práve nachádzate, uznávala dobre známu zelenú kartu. To znamená, že sa k vám dostane pomoc aj v Maroku či vo Fínsku.

Poisťovňa však v rámci svojho balíka dokáže pomôcť aj v množstve iných prípadov. Na zozname jej kompetencií sa nachádza vyše dvadsať situácií, ktoré dokáže pre vás vyriešiť. Samozrejmým je odtiahnutie do servisu či domov v prípade nehody alebo poruchy. Pokiaľ sa práve nachádzate na ceste, ponúka ubytovanie v hoteli počas čakania na servis. A ak potrebujete pokračovať v ceste ďalej, zabezpečí náhradné auto či dopravu vlakom alebo aj lietadlom na miesto určenia.

genertel inzercia

Keď tankujú iní

Zničiť si zámok svojpomocným otváraním v prípade zabuchnutých kľúčov sa tak isto neoplatí. Tento zákrok vykoná špecialista, tiež v cene poistenia, podobne ako keď sa vám kľúče stratia. Asistenčná služba nahradí aj neprítomnosť štartovacích káblov v kufri vášho kolegu či suseda. Vybitá batéria za zimného rána tak ku dňu nepridá viac než mierne zdržanie. Číslo na centrálu vyrieši dokonca aj to, že do vášho auta, ktoré ste požičali príbuzným, natankovali miesto dieselu benzín. Rýchla jednotka nádrž vypumpuje a naplní správnym palivom.

V neposlednom rade sa v ponuke balíka asistenčných služieb pri PZP nachádza aj takzvané drink taxi. Pokiaľ sa nachádzate na podujatí či návšteve, kam ste sa vydali autom, no večer sa rozhodnete pripojiť sa k prípitku, kontaktujete poisťovňu, ktorá po vás vyšle odvoz. Ten zabezpečí nie len váš návrat domov, ale aj návrat vášho auta. Ráno sa tak poň nemusíte vracať.

Číslo na svoju asistenčnú centrálu tak nezabudnite voziť vždy so sebou. A pokiaľ sa vám už niekedy stalo, že ste si počas čakania na pomoc stihli uvariť guláš, poobzerajte sa po poisťovni, ktorá pomôže rýchlejšie.

chyba