Čo do boxu na desiatu

Školáci potrebujú energiu a koncentráciu počas celého dňa, preto je dôležité, aby mali vyváženú stravu, ktorá obsahuje potrebné živiny a vitamíny. Ak hľadáte zdravé a výživné možnosti na desiatu pre vaše deti, tu je 5 tipov, ktoré môžu pomôcť.

19.04.2023 00:00
Topgal, pr, nepouzivat Foto:

Český výrobca školských tašiek a školských pomôcok, značka Topgal, ponúka boxy na desiatu vyrobené z materiálov, ktoré neohrozujú zdravie. To znamená, že neobsahujú škodlivé látky, ako sú BPA, BPS, ftaláty, rôzne zmäkčovadlá atď.

5 tipov na občerstvenie pre školákov

  1. Celozrnné pečivo s mäsom a zeleninou. Môžete si pripraviť sendvič s kuracím mäsom, syrom a zeleninou, ako je napríklad listový šalát, paradajky alebo uhorky. Tento sendvič poskytne školákovi potrebné živiny a energiu na celé dopoludnie.
  2. Jogurt s ovocím a ovsenými vločkami obsahuje veľa kalcia, vitamínu D a bielkovín, ktoré sú dôležité pre rast a vývoj detí. Môžete si pripraviť ovocný jogurt s banánom, jahodami a pridať do neho ovsené vločky.
  3. Ovocie a zelenina sú bohaté na vitamíny a minerály, ktoré sú dôležité pre zdravie detí. Skúste si napríklad pripraviť jablká nakrájané na kúsky s hrozienkami alebo mrkvu a papriku s dipom. Tieto zdravé potraviny sú jednoduché na prípravu a môžete ich ľahko zabalit do boxu na desiatu.
  4. Ryby sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú dôležité pre mozgovú funkciu a rast. Môžete si pripraviť rybí sendvič s lososom, tuniakom alebo krevetami.
  5. Vajcia sú bohaté na bielkoviny a živiny, ktoré sú dôležité pre rast a vývoj detí. Nič nepokazíte vaječnou omeletou s rôznymi zeleninovými prídavkami.

Čomu sa vyhnúť pri občerstvení pre deti

Okrem týchto 5 zdravých tipov na desiatu pre školáka, je dôležité, aby ste sa snažili vyhnúť potravinám s vysokým obsahom cukru a nezdravých tukov. Tieto potraviny môžu spôsobiť pokles energie a koncentrácie u detí a súvisia s rizikom nadváhy a zdravotných problémov v budúcnosti.

Pri príprave boxu na desiatu pre svoje deti, skúste zapojiť aj ich do procesu prípravy a nechajte ich vybrať si, aké potraviny by radi jedli. To im pomôže cítiť sa zapojené a podporí ich záujem o zdravú stravu. Popri tom ako budete riešiť večnú otázku čo na desiatu nezabudnite na fľašu do školy s vodou. Väčšina detí si neuvedomuje, že sú dehydrované a že potrebujú piť vodu počas celého dňa, najmä počas fyzickej aktivity.

V skratke, príprava zdravých a výživných boxov na desiatu pre školákov je jednoduchá a dôležitá súčasť zdravého životného štýlu. Skúste si pripraviť niektoré z týchto 5 tipov a podporíte tak rast a vývoj svojich detí.

chyba