Doprajte si oddych pri dobrej knihe

04.04.2023 00:00
grada, pr nepouzivat

Marec mesiac knihy je už síce za nami, no tipy na dobré knihy sa vždy hodia. Či už si pomaly chystáte zbierku knižiek, ktorú prečítate na letnej dovolenke, hľadáte niečo pre svoje detičky, alebo jednoducho inšpiráciu na dobré čítanie pre svoj každodenný relax, predstavujeme vám pár noviniek v ktorých nájdete knižku pre každého. Pokračovanie obľúbených knižných sérií, novinky pre malých čitateľov aj osobný rozvoj. Tak sa nechajte zlákať, lebo kniha je najlepší priateľ človeka (hneď po psovi). Tieto a ďalšie knihy kúpite na grada.sk.

Šťastie má farbu levandule

Niekedy musíte odísť ďaleko, aby ste zistili, že šťastie na vás čaká za rohom.

grada, pr nepouzivat

Keď sa Penelope dozvie o nehode svojej babičky, opustí rodný Berlín a odcestuje do Provensalska, aby jej bola nablízku. Starostlivosť o babičku jej vyhovuje, pretože ak sa niečím nechce zaoberať, je to jej vlastný život. V práci dostala výpoveď a od priateľa kopačky cez telefón. Penelope sa preto s plným nasadením vrhne do práce v Mathildinom penzióne, kde sa čoskoro musí rozhodnúť nielen medzi starou a novou láskou, ale pripomenie si aj idylu svojich bezstarostných detských čias. Uprostred nádherných levanduľových polí a francúzskych dezertov sa zamýšľa nad tým, ako rýchlo zabudla na to, čo všetko ju robí šťastnou. Penelope však netuší, že hviezdy v nádhernom Provensalsku sú priaznivejšie, než si myslí…

Na druhý pokus

Môže sa nenávisť zmeniť na spaľujúcu túžbu?

grada, pr nepouzivat

Tristan Miles je bohatý, silný, arogantný a úplne neznesiteľný. Nenávidím ho každou bunkou svojho tela. Prečo je tak neuveriteľne príťažlivý? Len tri dni po našom stretnutí mi nečakane zavolal a pozval ma na rande. Radšej by som zomrela, než by mala chodiť s mužom, ako je on – aj keď musím priznať, že mi to nesmierne lichotí. Odmietnuť ho by bolo vrcholne bláznivé.

O šesť mesiacov neskôr je Tristan hosťujúcim rečníkom na konferencii vo Francúzsku, na ktorej sa zúčastňujem aj ja. Stále je arogantný, príšerne samoľúby a správa sa ako rozzúrený lev, no tentoraz je aj prekvapivo očarujúci a vtipný. Každý jeho pohľad vo mne rozpaľuje vášeň. No nemôžem mu podľahnúť. Veď je to len hráč v nažehlenom obleku a ja vdova s tromi neposlušnými synmi. Čím skôr sa konferencia skončí, tým lepšie. Každý totiž vie, že Tristan Miles vždy dostane to, čo chce… A práve teraz chce mňa.

Slnečné dni a morský vánok

Hrejivý príbeh plný úsmevných okamihov a vášnivej lásky.

grada, pr nepouzivat

Na trajekte smerujúcom na ostrov Wight opúšťa Jodie svoj londýnsky život, rozbehnutú kariéru aj manžela. Pokoj a nový domov nájde v krásne zrekonštruovanom hausbóte svojho brata Billa. No od chvíle, ako Jodie vstúpi na palubu svojho nového domova, je jasné, že to pre ňu nebude také jednoduché. Ak to nie je výstredná a prísna Marilyn, ktorá je Billovou upratovačkou, tak je to Ned, hlučný sochár z vedľajšieho hausbótu. Nedovo rezbárstvo príliš nelahodí ušiam, ale vynahradzuje to fakt, že sa naňho dobre pozerá. Jodie si plnými dúškami užíva novonadobudnutú slobodu. Zmiznúť z očí však nie vždy znamená zmiznúť z mysle. Keď jej starý život zaťuká na dvere, Jodie je nútená čeliť realite. Podľahne presvedčivým slovám, alebo si radšej vyberie život plný slnečných dní a morského vánku?

Niekedy je pekné, že ma miluješ

Román o sile skutočného priateľstva, francúzskych viniciach, viniciach v Bordeaux a hľadaní lásky na celý život.

grada, pr nepouzivat

Chloé a Constance sú najlepšie kamarátky, hoci každá je úplne iná. Spája ich však láska ku knihám, rodinné korene v Marinzacu, no aj žalostný milostný život.

Atraktívna Chloé je dokonalá Parížanka: je príliš chudá, priveľa fajčí a priveľmi pije. Nedokáže sa citovo odpútať od svojho expriateľa, ktorý je zároveň jej nadriadeným a má sa čoskoro ženiť. Constance, večná romantička, je už dlho nezadaná, má rada Jane Austenovú a čaká na svojho pána Darcyho, ktorý je však stále v nedohľadne.

Jedného dňa sa rozhodnú vziať život do svojich rúk a uzavrú spolu dohodu: Chloé strávi celý polrok na vidieku medzi vinicami, ďaleko od všetkých mužov a pokušení, a pokúsi sa konečne napísať vytúžený román. Constance prestane snívať o romantickej láske a začne sa stretávať s normálnymi mužmi. Ich vzájomná dohoda ich nakoniec zavedie niekam úplne inam, než by čakali.

Chata vo Švajčiarsku

Pohodlne sa usaďte do svojho obľúbeného kresla a začítajte sa do ďalšieho romantického úteku z obľúbenej série. Chata vo Švajčiarsku vás vezme do zasnežených švajčiarskych Álp, kde mimoriadna láska roztopí ľady a zahreje každé srdce.

grada, pr nepouzivat

Mína je trošku ako neriadená strela, no práve preto ju majú jej priatelia tak radi. O to viac je pre ňu šokujúce, keď ju muž, ktorého miluje, opustí práve pre jej nespútanú povahu. V hĺbke svojej duše však Mína verí, že šálka horúcej čokolády dokáže vyriešiť všetky problémy. A tak sa jedného dňa zbalí a vyrazí za dobrodružstvom do Švajčiarska, pod zasnežené vrcholky Álp. Je odhodlaná dať svojmu životu novú šancu a znova v sebe zapáliť stratenú iskru. V útulnej horskej chate sa rozhodne riadiť jasnými pravidlami: litre horúcej čokolády sú povolené, muži sú zakázaní. Lenže hlava srdcu nerozkáže… Hlavne keď sa na scéne objaví príťažlivý Luke, pri ktorom sa Míne podlamujú kolená…

Aké je to byť vtákom

Najlepšia náučná kniha pre deti v roku 2022.

grada, pr nepouzivat

Rozmýšľali ste niekedy o tom, aké je to lietať? Alebo vidieť po tme? Alebo ste si predstavovali, aké by to bolo žiť vysoko v korunách stromov…

Vtáky sa niekedy správajú zvláštne a nezvyčajne, viac než ktorékoľvek iné zviera na Zemi. Najmä keď si myslia, že ich nikto nevidí. Albatros môže lietať celé týždne bez prestávky. Kuropty dokážu prekabátiť hladné líšky. Papagáje sú pekne utárané. Krkavce sa veľmi radi hrajú. Prostredníctvom pútavého rozprávania nabitého faktami od oceňovaného ornitológa Tima Birkheada a krásnych ilustrácií od Catherine Raynerovej sa s vami táto knižka podelí o tajomstvá dvadsiatich našich operených priateľov. Poďme zistiť, aké je to byť vtákom.

Vysnívaná odmena

Kopa lásky, štipka nádeje a huňatý kamoš vedia vykúzliť zázraky.

grada, pr nepouzivat

Georgína je zúfalá. Odkedy ju opustil otec a vysťahovali ich z bytu, jej rodina žije v aute. Jej mama pendluje medzi dvomi zamestnaniami a snaží sa zarobiť dosť peňazí na to, aby im našla nejaké ubytovanie. Georgína je odkázaná na starostlivosť o svojho mladšieho brata Tobyho. Jej vrúcnym prianím je zlepšiť ich situáciu. Keď Georgína zbadá plagát o nezvestnom psíkovi s odmenou päťsto dolárov, riešenie všetkých jej problémov sa zrazu zdá byť na dosah. Stačí, aby si „požičala“ toho správneho psa a jeho majitelia jej určite dajú odmenu, ktorá pomôže celej rodine. No to, čo sa stane potom, je to posledné, čo očakávala.

Príbeh pre čitateľov od 8 rokov.

Keď už detstvo nebolí

Pokračovanie úspešnej knihy Keď detstvo bolí.

grada, pr nepouzivat

Prekonajte strach z odsúdenia a trestu, ktorý do vás vštepili emocionálne nezrelí rodičia a začnite konečne žiť svoj život po svojom.

Ak ste vyrastali s emocionálne nezrelými rodičmi, následky si často nesiete do dospelosti. Môžete sa cítiť osamelo a prehliadaní. Môžete mať problém stanoviť si hranice a vyjadriť svoje pocity. Dokonca môžete byť náchylnejší vpúšťať si do života emocionálne nezrelých ľudí, ktorých správanie vám bude ubližovať. Autorka Lindsay Gibsonová touto knihou nadväzuje na svoj bestseller Keď detstvo bolí. Prináša tu praktické zručnosti, ktoré vám pomôžu rozpoznať príznaky emocionálne nezrelých rodičov a iných osôb, chrániť sa pred emocionálnym ovládnutím, znovu sa spojiť s vlastnými emóciami a potrebami a získať emocionálnu autonómiu vo všetkých vašich vzťahoch.

Terapeutické rodičovstvo

Ako skutočne porozumieť tomu, čo vám deti hovoria svojím správaním.

grada, pr nepouzivat

Terapeutické rodičovstvo je hlboko vyživujúci výchovný štýl špeciálne účinný v prípade detí s problémami s pripútaním alebo s traumou z detstva, nápomocný však môže byť pre každého rodiča a každé dieťa.

Kniha obsahuje mnoho jednoducho opísaných výchovných štýlov rodičovstva a poskytuje všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste mohli efektívne terapeuticky vychovávať. Tým, ktorí sa zaujímajú o náhradnú rodinnú starostlivosť, ponúka modely intervencie, ale dokáže pomôcť aj biologickým rodičom. Vo všeobecnosti učí rodičov používať také spôsoby výchovy, ktoré budú efektívne pri riešení problémov s deťmi.

Nájdete tu šesťdesiat bežných problémov, ktorým rodičia čelia – od agresívneho správania až po problémy so spánkom. Pri každom probléme sú uvedené príčiny, ktoré môžu takéto správanie spúšťať, ako aj rady terapeutického rodičovstva so zreteľom na vhodnú a účinnú reakciu rodiča.

Odolnosť

Vybudujte si vnútornú silu, ktorá vám umožní lepšie zvládať životné situácie.

grada, pr nepouzivat

Aby sme v živote prospievali, potrebujeme viac ako len schopnosť znášať zlé podmienky. Musíme rozvíjať svoju odolnosť, pretože tá je kľúčom k tomu, by sme boli schopní založiť si rodinu, napredovať v práci, zvládať stres, riešiť zdravotné problémy, prekonávať nedorozumenia s ostatnými, vyliečiť sa zo starých zranení.

V tejto knihe sa dozviete, ako rozvinúť dvanásť životne dôležitých pilierov odolnosti. Nájdete v nej praktické a konkrétne kroky, zážitkové praktiky a osobné príklady. Zahŕňa tiež účinné spôsoby interakcie s ostatnými. Vysvetľuje, ako prekonať zaujatosť, uvoľniť bolesť a nahradiť ich súcitom, sebahodnotou, radosťou a vnútorným pokojom.

chyba