Revolučná zmena životného štýlu Slovákov: Toto vás ohromí!

Na internete sa už nakupuje doslova všetko. Už niekoľko rokov nadpriemerne rastie aj online predaj športových potrieb. Prispela k tomu nepochybne pandémia, počas ktorej sa mnoho ľudí začalo aktívnejšie venovať domácim tréningom. Aktuálne zažívajú boom výživové doplnky ako proteíny či kreatín. Vyplýva to z dát Heureky, najväčšieho nákupného poradcu v regióne.

07.04.2023 00:00
vyhlad, hory Foto:

Pandémia zmenila náš svet, osobné kontakty šli do úzadia a mnohí pracovali z domu. Svet sa síce spomalil, no potreba hýbať sa naopak rástla. Keďže boli zatvorené športoviská a fitness centrá, nákup športového vybavenia rýchlo rástol. Išlo najmä s nákup činiek, kolieskových korčulí, bežeckých pásov či trampolín. Narástol aj predaj bicyklov, ktoré sa dokonca z dôvodu výpadkov v dodávateľských reťazcoch stávali nedostupnými. Zákazníci tak nekupovali bicykle, ktoré chcú, ale tie, ktoré boli k dispozícii.

V roku 2021, keď došlo k uzavretiu lyžiarskych stredísk, doslova vystrelil predaj bežeckých lyží či snežníc, vysoký rast si zachovali aj trekingové palice a elektrické bicykle. “Práve elektrické bicykle priťahujú k cyklistike novú skupinu tých, pre ktorých by boli dlhé výlety na bicykli kondične problematické”, hovorí Jan Mayer, výkonný riaditeľ nákupného poradcu Heureka.sk, najpopulárnejšieho nákupného radcu a cenového porovnávača u nás.

V minulom roku „vystrelili“ najmä výživové doplnky

Neistota, výrazná inflácia a riziko energetickej krízy mali za následok celkový prepad predaja a odkladanie nákupov. Aj samotné športové vybavenie, ktoré sme si v minulých rokoch nakúpili, nám bude slúžiť niekoľko rokov, a preto bol pokles predaja mnohých kategórií očakávaný. Veľmi výrazne však narástol predaj turistických ruksakov a výživových doplnkov, ktorých popularita rastie v celom regióne strednej a východnej Európy.

Športové výživové doplnky vyhľadávajú aj rekreační športovci

Okolo výživových doplnkov panuje množstvo mýtov. Pravdou však je, že sa stali bežnou súčasťou života aktívnych ľudí, ktorí nie sú profesionálni športovci. Ako si však správne vybrať a dobre nakúpiť? Rovnako ako pri iných produktoch je dobré byť obozretný v prípade mimoriadne nízkej ceny. Ak len hľadáte vhodný produkt, je dobré pozrieť si ponuku na Heureke. Najpopulárnejšie produkty reprezentujú preferencie spotrebiteľov a nie odporúčanie e-shopu.

Veľkým prínosom je graf Vývoj ceny a funkcia Nastaviť stráženie ceny. Vďaka nim viete, aké sú najnižšie ceny a využijete cenovo výhodnejšie nákupy počas roka. Rovnako odporúčame vyberať z ponuky e-shopov s certifikátom Overené zákazníkmi, ktorý dostávajú na základe hodnotenia nakupujúcimi. Certifikát vyjadruje aktuálnu kvalitu e‑shopov a vďaka tomu vždy spoznáte, ktorý e‑shop poskytuje svojim zákazníkom skvelé služby. Získate tak vyššiu garanciu kvality ako e-shopy, ktoré nie sú zapojené do tohto programu.

chyba