Jednotka medzi kolagénmi prichádza na Slovensko! Ako zostať FIT a VITAL? Odpoveď nájdete v článku...

Kolagén tvorí 30 % bielkovín v tele. Poskytuje štruktúru, podporu alebo silu vašej pokožke, svalom, kostiam a spojivovým tkanivám. Čo sa však začne diať s vaším telom, keď sa jeho produkcia začne dramaticky znižovať každým rokom po dovŕšení 25. veku života? Stála krásna a jemná pleť nám neostane naveky..

10.11.2022 00:00
Botticelli, pr, nepouzivat

Kolagén je najhojnejšia bielkovina v našom tele. Predstavuje základný stavebný kameň pokožky, svalov, kostí, šliach, väzov a iných spojivových tkanív ľudského tela. Nachádza sa aj v orgánoch, krvných cievach a črevnej výstelke. Po dovŕšení 25. veku života sa však jeho produkcia spomaľuje o 1 % každým rokom a po 45. roku sa úplne zastaví. Ako sa to prejaví na našom tele?

  • pokožka, ktorá je vráskavá, krepová alebo ochabnutá
  • lámavé vlasy a nechty
  • vznik celulitídy
  • vpadnuté oči
  • sťahujúce sa, ochabujúce svaly a bolesti svalov
  • tuhšie, menej pružné šľachy a väzy
  • bolesť kĺbov
  • strata pohyblivosti v dôsledku poškodenia alebo stuhnutosti kĺbov
  • problémy s prietokom krvi
  • gastrointestinálne problémy v dôsledku rednutia výstelky vášho tráviaceho traktu
  • problémy s prietokom krvi

Zatiaľ čo zníženie produkcie kolagénu vekom je nevyhnutná súčasť života, niektoré faktory týkajúce sa stravovania a životného štýlu môžu tento proces urýchliť.

Fajčenie – Fajčenie cigariet degraduje kolagén a spôsobuje starnutie pokožky, vrásky a stratu elasticity.

Alkohol – Nadmerné pitie alkoholu urýchľuje starnutie pokožky tým, že znižuje produkciu kolagénu a poškodzuje opravné mechanizmy pokožky.

Nezdravé potraviny – Stravovanie sa potravinami s vysokým obsahom pridaného cukru alebo spracovanými potravinami môže viesť k predčasnému starnutiu tým, že prispieva k procesu nazývanému glykácia. Tento proces znižuje premenu kolagénu a narúša schopnosť interakcie kolagénu s okolitými bunkami a proteínmi.

Nadmerné vystavovanie sa slnku – Opaľovanie sa alebo solárium tiež znižuje produkciu kolagénu a spôsobuje vytváranie vrások. Ak tomu chcete zabrániť, používajte opaľovacie krémy s vysokým SPF a vyhýbajte sa nadmernému slnečnému žiareniu.

Botticelli, pr, nepouzivat

Ako dokážeme spomaliť nežiaduce príznaky starnutia?

Ak chcete spomaliť účinky starnutia pokožky, noste opaľovací krém každý deň! Vystavenie ultrafialovému svetlu poškodzuje kolagén. Používajte produkty s ochranným slnečným faktorom (SPF) 30 alebo vyšším. Vyhnite sa soláriám. Majte jedálniček nabitý zeleninou, fazuľou, celozrnnými výrobkami, orechmi a ovocím a miernym množstvom morských plodov, mäsa, hydiny, mliečnych výrobkov a vajec. Zakomponujte si do svojho denného rituálu výživové doplnky s kolagénovými peptidmi. Najlepšie stráviteľné sú hydrolyzované kolagénové peptidy, pretože sú to najmenšie možné častice, ktoré sa ľahko strávia a vstrebajú do krvi a potom fungujú ako stavebné kamene pre kolagénové vlákna.

Keď kolagény, tak Vital Proteins

Na slovenský trh prichádzajú TOP kolagény, ktoré sú jednotkou na americkom trhu, a to kolagény Vital Proteins. Kolagény Vital Proteins sú neochutené kolagénové peptidy v prášku, ktoré sú úplne bez vône a chuti. Kolagénové peptidy pomáhajú telu dodať potrebné aminokyseliny ako stavebné kamene pre kolagénové vlákna. Zabezpečujú rýchlejšiu regeneráciu, blahodarne pôsobia na organizmus a podporujú mladistvý vzhľad. Môžu sa pridať do teplých aj studených nápojov či pokrmov. Hodia sa napríklad do kávy, čaju, smoothies alebo aj do akejkoľvek pečenej dobroty! Výživové doplnky Vital Proteins obsahujú najväčšie množstvo kolagénu na porciu na trhu – s obsahom až 20 g kolagénu na porciu. Vital Proteins kolagénové peptidy sú dostupné vo variante hovädzej alebo morskej. Prvé účinky je možné pozorovať po 4–6 týždňoch pravidelného užívania. Viac informácii na www.vitalproteins.sk.

Botticelli, pr, nepouzivat
Botticelli, pr, nepouzivat
chyba