Tvorivé oddychovanie s diamantovým maľovaním

30.09.2022 00:00
Diamantove malovanie, pr, nepouzivat Foto:

Práca, rodinné záležitosti, zdravotné problémy alebo ťažká finančná situácia. To všetko sú situácie, ktorým čelíme každý deň a dobre známy stres sa nám tak vkráda do našich dní. A hoci niekto môže vďaka krátkodobému stresu podávať napríklad v práci aj lepšie výkony, dlhodobý stres je pre naše telo nebezpečný, a to hneď z viacerých dôvodov. Existujú ale techniky, vďaka ktorým sa dá stres minimalizovať. Viete, že existuje spôsob, ako si oddýchnuť a zároveň vytvoriť aj jedinečný obraz či dekoráciu? Diamantové maľovanie je jedinečná aktivita, ktorú musíte vyskúšať.

Ste v strese?

Stres je prirodzenou reakciou na zmenu a jeho následkom môže byť fyzická, psychická alebo aj intelektuálna odozva. Je potrebné rozlišovať medzi akútnym, teda krátkodobým, a chronickým, teda dlhodobým stresom. Aký je medzi nimi rozdiel?

Krátkodobý stres je reakcia na nepríjemnú situáciu a trvá pomerne krátko. Spúšťačom môže byť neočakávaná dopravná zápcha alebo hádka s príbuzným.

Dlhodobý stres môžeme opísať ako nahromadený akútny stres. Ak ste napríklad šofér z povolania a pracujete v sťažených podmienkach, alebo máte nie príliš priaznivé vzťahy v rodine a hádky sú na dennom poriadku, to všetko vyústi do dlhodobého stresu.

Reakcia na chronický stres môže byť rôzna

U každého sa môže dlhodobý stres prejaviť inak. Niekto môže na sebe pociťovať viac fyzických a zdravotných problémov, ako sú časté bolesti hlavy, poruchy spánku či problémy s trávením. U iných sa prejaví skôr v podobe psychických problémov ako depresia, záchvaty paniky či podráždenosť. V oboch prípadoch je potrebné hľadať príčinu a riešiť ju.

Dá sa stresu vyhnúť?

Stres sa stal súčasťou našich životov a minimálne nároky na pracovný výkon sa neustále zvyšujú. Dá sa mu však predchádzať a rôznymi technikami aj stres uvoľňovať. Niekto vyhľadáva pravidelný šport, iný medituje, a sú ľudia, ktorí si oddýchnu pri kreatívnych aktivitách.

Tvorivé oddychovanie

Tak môžeme nazvať jedinečné diamantové maľovanie. Nemusíte byť umelcom, ale vďaka návodu sa vám podarí vytvoriť úžasné umelecké diela. Ak už poznáte maľovanie podľa čísel, postup je podobný. Na rozdiel od nanášania farieb vkladáte do jednotlivých polí vzoru malé diamanty. Všetko potrebné dostanete v balení, teda diamanty, rozdelené do vrecúšok, lepivú podložku so vzorom, lopatku na lepšiu manipuláciu s diamantmi, aj špeciálnu pinzetu, ktorou budete naberať diamanty. Už pri rozmýšľaní nad technikou ste zabudli na všedné starosti? A to ste ešte ani nezačali.

Foto: Vymalujsisam.sk
Diamantove malovanie, pr, nepouzivat

Prečo práve diamantové maľovanie a pre koho je určené?

Uvoľní vašu myseľ

Už po pár diamantoch nabehnete na rytmus, ktorý uvoľní vašu myseľ, a vy zabudnete na všetky starosti a problémy. Sústredíte sa len na obraz a techniku.

Zábava aj očakávanie výsledku

Najskôr si musíte vybrať obraz, ktorý sa vám páči. Už len pocit, že budete pracovať na niečom, čo je vám milé, bude zábava. Ako budete pokračovať a podložka sa bude zapĺňať, budete sa tešiť na konečný výsledok.

Nemusí ísť o sólo aktivitu

Môžete stráviť tento čas s rodinou a zapojiť sa môžu všetci. Alebo môžete pracovať na rôznych obrazcoch so svojimi priateľmi.

Zapojte aj deti

Diamantové maľovanie je naozaj pre všetkých. Deti rastú tak rýchlo a čas strávený s nimi je vždy na nezaplatenie. Vyberte spolu motív a zapojte deti čo najviac. Diamantové maľovanie budú milovať. Okrem toho budú na niekoľko chvíľ mimo obrazoviek televízora a smartfónu.

Bojujte so stresom tvorivo

Stres z našich životov len tak neodíde, ale vedieť, ako sa uvoľniť a prísť na iné myšlienky, je najlepším liekom. Ako vidíte, s diamantovým maľovaním sa dá predchádzať stresu aj tvorivo s výsledkom, ktorý zároveň môže zdobiť vašu spálňu či obývaciu izbu.

chyba