Dojímavý koniec romantickej série. Do kín prichádza After: Puto

Megaúspešnú ságu After milovníkom filmovej a knižnej romantiky určite netreba bližšie predstavovať. Séria, ktorá sa stala podobným fenoménom ako trilógia Päťdesiat odtieňov či sága Twilight, sa čoskoro zavŕši v kinách. Ako to s osudovým vzťahom Tessy a Hardina napokon dopadne?

23.08.2022 00:00
After Puto, pr, nepouzivat

Z traileru k filmu After: Puto je zrejmé, že fanúšikovia sa môžu tešiť na poriadnu „nálož“ emócií. Vášeň, hnev, zrada, smútok, zmierenie, neha aj dojatie – zdá sa, že v štvrtej filmovej kapitole príbehu čaká na divákov všetko to najlepšie, čím je táto séria povestná, v koncentrovanej podobe. A okrem toho aj štipka nostalgie. „Štvrtý film je môj osobný favorit. Všetko, čo sme doteraz videli, bolo len špičkou ľadovca,“ povedala na margo snímky After: Puto režisérka Castille Landon, ktorá má na konte aj predchádzajúci tretí diel s názvom After: Tajomstvo. „Myslím si, že s každým ďalším filmom sa otáčky zvyšujú a v stávke je toho čoraz viac,“ navnadil fanúšikov na filmové pokračovanie aj predstaviteľ Hardina Hero Fiennes Tiffin.

After Puto, pr, nepouzivat

Štvrtá kapitola filmovej série After privádza vzťah Tessy (Josephine Langford) a Hardina (Hero Fiennes Tiffin) do zlomového momentu a cesty obidvoch hrdinov sa rozchádzajú. Bude to znamenať koniec ich osudovej lásky? Hardin ostáva po svadbe svojej mamy v Londýne a zvádza tvrdý boj s démonmi vlastnej minulosti. Po šokujúcom zistení o tom, kto je jeho skutočným otcom, sa utápa v alkohole a prepadá sa čoraz hlbšie do temnoty svojej duše. Tessa sa vracia do Seattlu, kde ju postihne tvrdá rana osudu. Hardin ju prichádza v ťažkej situácii podporiť, keďže však má stále dosť čo robiť sám so sebou, Tesse nie je skutočnou oporou a situáciu len zhorší.

Tessa si uvedomuje, že napriek túžbe a láske, ktorú k Hardinovi cíti, prišiel čas myslieť na seba a na svoje vlastné šťastie. Odchádza do New Yorku, aby začala odznova. Zlomený Hardin sa po čase rozhodne opäť o ňu bojovať, ale možno už je príliš neskoro. Obidvaja sa zmenili. Z plachej Tessy je dnes sebavedomá mladá žena a ani Hardin už nie je ten cynický, nemilosrdný chlapec, do ktorého sa kedysi zamilovala. Bude mať ich búrlivá, nespútaná a nekonečná láska z minulosti niekedy aj budúcnosť? Ich vzťah má teraz poslednú šancu…

After Puto, pr, nepouzivat

Dnes už kultová sága After sa zrodila na internete a pôvodne išlo o fan fiction príbehy, v ktorých vystupoval ako hlavný hrdina Harry Styles, spevák skupiny One Direction. Autorka Anna Todd ich zverejňovala na platforme Wattpad, kde si jej texty postupne získali miliardu prečítaní. Nečakaný úspech vyústil do vydania série kníh. Harry Styles sa musel z dôvodu autorských práv premenovať na Hardina Scotta a z kníh sa stali bestsellery. Romány o búrlivom vzťahu slušného dievčaťa Tessy a „zlého chlapca“ Hardina si získali milióny fanúšikov na celom svete a následne, po ich sfilmovaní, aj milióny divákov.

V čom podľa režisérky Castille Landon tkvie celosvetový úspech fenoménu After? „Dotýka sa emócií, ktoré sú univerzálne,“ myslí si filmárka, ktorá sa zhostila réžie tretieho dielu s názvom After: Tajomstvo aj posledného štvrtého filmu After: Puto. Režisérka si celú knižnú ságu poctivo načítala, keďže podľa vlastných slov chcela zostať verná románom Anny Toddovej a posunúť sériu hlbším, vážnejším smerom. „Bolo pre mňa dôležité, aby tieto filmy pôsobili veľmi reálne. Sama som si nedávno prežila podobné veci ako hrdinovia príbehu,“ dodala Castille Landon.

After Puto, pr, nepouzivat

Pokiaľ ide o herecké obsadenie, v štvrtok diele sa môžeme tešiť na rovnaké tváre ako v predchádzajúcom filme After: Tajomstvo. Popri dvoch hlavných hereckých predstaviteľoch, šarmantnej Austrálčanke Josephine Langfordovej a britskom hercovi a modelovi Herovi Fiennesovi Tiffinovi, sa diváci môžu tešiť aj na držiteľku Oscara Miru Sorvinovú ako Tessinu mamu Carol, Cartera Jenkinsa v úlohe Roberta, postavu Landona si opäť zahrá Chance Perdomo a rolu Nory stvárni Kiana Madeira.

Novinka s názvom After: Puto je „must see“ pre všetkých fanúšikov tejto obľúbenej knižnej a filmovej série. Rovnako si ju však vychutná aj každý milovník a milovníčka romantických príbehov plných vášne a osudovosti. Film príde do slovenských kín už 25. augusta 2022.

chyba