5 dôvodov pre dovolenku na Kréte a vytúžený relax v lete

Stredomorský pokoj, chutné jedlo, pôsobivé starobylé kultúrne miesta, dokonalé pláže, impozantná krajina a samozrejme slávna grécka pohostinnosť. To všetko a oveľa viac na vás čaká, ak si za cieľovú destináciu svojej letnej dovolenky vyberiete Krétu.

20.07.2022 00:00
seocentrum, pr, nepouzivat Foto:

Ešte skôr, ako si zvolíte ten najlepší hotel na gréckom ostrove, urobte si s nami malú virtuálnu prehliadku tých najväčších dôvodov pre návštevu tejto nádhernej exotickej krajiny.

Ostrov plný histórie a kultúry

Milujete okrem polihovania na krásnej pláži aj spoznávanie okolia? Letná dovolenka na Kréte je pre vás potom to pravé! Na ostrove Kréta je množstvo nádherných pláží aj starovekých miest svetovej úrovne. Napríklad pozostatky slávneho paláca Knossos alebo kláštorného komplexu Arkadi. Pobrežný ostrov Spinalonga bol kedysi domovom benátskej pevnosti a neskôr bol jednou z posledných európskych kolónií malomocných. Dnes je tu múzeum, ktoré stojí za to vidieť.

Kuchyňa, do ktorej sa zamilujete

Množstvo malých taverien na Kréte ponúka dovolenkárom a miestnym obyvateľom pravú grécku kuchyňu za nízku cenu, takže si grécku kuchyňu bez problémov vychutnáte a vo vašej obľúbenej červenej dámskej peňaženke vám ostane viac peňazí na suveníry.

Mimochodom, vedeli ste, že práve červená farba peňaženky priťahuje peniaze?

Rovnako môžete efekt úspechu podporiť aj červenou farbou kabelky, nikdy ju však nepokladajte na zem, pretože to nepôsobí hygienicky a vkusne a zároveň podľa čínskeho umenia Feng-shui zastavuje prúdenie pozitívnej energie.

Na ľahké občerstvenie určite ochutnajte dakos, akúsi grécku bruschettu so syrom feta a olivami. A samozrejme meze, malé jedlá, ktoré je možné objednať vo viacerých násobkoch vďaka ich zvládnuteľnej veľkosti. Takto sa dá za jeden večer zažiť celá rozmanitosť gréckej kuchyne. K tomu výborné vína a grécka káva na záver vás určite opoja.

Dostatok slnka

Kréta je najjužnejší grécky ostrov a môže sa pochváliť priemerne 300 slnečnými dňami v roku. To platí najmä pre región okolo Chanie. V porovnaní s východným pobrežím sa tu hotely otvárajú skôr a dajú sa rezervovať do novembra, takže ideálna destinácia aj pre tých, ktorí milujú dovolenkovať v jeseni. Ak chcete spoznávať vnútrozemie, odporúčame vám navštíviť Krétu na jar alebo na konci leta.

Veľká rozmanitosť na malom priestore

Hory vo vnútrozemí, karibské pláže, krištáľovo čisté more, olivové plantáže, očarujúce dedinky a staroveké archeologické náleziská. Kréta je najväčší grécky ostrov a piaty najväčší v Stredozemnom mori. Na viac ako 8 000 kilometroch štvorcových tak môžete obdivovať neuveriteľnú rozmanitosť. Vzhľadom k tomu, že scénické podmienky sú veľmi odlišné v závislosti od regiónu, Kréta je ideálna pre kombinované výlety, po ktorých môžete unavené telo opäť zregenerovať nielen na pláži, ale aj v modernom Bestway jacuzzi Lay-Z-Spa vírivom bazéne.

Krátka cesta

To najdôležitejšie na záver. Dnes sa mnohí o dovolenke rozhodujú na základe dĺžky a trvania cesty. Čím rýchlejšie sa do obľúbeného exotického rezortu dostaneme, tým väčšie šance destinácia na úspech má. A Kréta k takýmto krajinám určte patrí. Ide o ostrov, ktorý je pre mnohých slovenských turistov atraktívny aj vďaka pomerne rýchlemu príchodu do rezortu. V priebehu dvoch a pol hodín by ste si mohli začať užívať svoju letnú dovolenku.

chyba