4 najkrajšie šperky, ktoré nás zdobia

Žiarivá, očarujúca, proste nádherná.

21.02.2022 00:00
EPPI, PR, nepouzivat

Takú ženu z vás urobia šperky, ako sú náušnice, náramky, náhrdelník alebo prstene. Dokonca existujú aj netradičné šperky. Dnes sa ale pozrieme práve na tie, s ktorými sa stretávame najčastejšie.

Náušnice

Takmer neodmysliteľným doplnkom ženy sú náušnice. Často ich nosia aj tie najmenšie dievčatká, a to už od detstva. Viete, kde sa najskôr používali? Na Blízkom východe už 3 000 rokov pr. n. l., kedy boli synonymom bohatstva. Dnes ich vídať denne a môžete si vyberať z rôznych materiálov, farieb i tvarov. Navyše náušnice už dávno nie sú len doménou žien, nosia ich totiž aj muži.

Náhrdelník

Náhrdelníkom sa môže žena ozdobiť pri akejkoľvek príležitosti. Či už vyráža do spoločnosti, na večeru, do práce alebo za kamarátkami. Súčasťou náhrdelníku môže byť aj prívesok a dnes máte možnosť vybrať si aj tematické. Napríklad so znamením zverokruhu, symbolom, podobou zvierat alebo aj medailónikom.

Prstene

V Egypte, 3 000 rokov pr. n. l., prstene symbolizovali večnosť. Začali sa vyrábať v tvare kruhu, ktorý nemá začiatok ani koniec. Taká istá by mala byť aj láska medzi ženou a mužom. Prstienky ale nemusia byť len zásnubné alebo svadobné obrúčky. Môžete ich dostať napríklad k narodeniu dieťaťa, k výročiu alebo inej životnej udalosti.

Náramky

Veľa šperkov sa najskôr využívali na náboženské obrady a inak tomu nie je ani pri náramkoch. Starodávne civilizácie verili v ich nadpozemskú silu. Dnes ich tak vnímať nemusíte, ale môžete ich považovať za nadpozemské dielo. Náramky sa hodia snáď ku každému kúsku oblečenia, preto ich môžete nosiť každý deň.

Tip na záver: Dajte šancu súprave šperkov

Chcete kúpiť viac kúskov šperkov, ale neviete, ktoré vybrať? Chcete, aby k sebe náušnice, náhrdelník, náramok i prsteň ladili? Poznáme riešenie. Existujú totiž súpravy šperkov, ktoré k sebe dokonale pasujú. Sú vyrobené z rovnakého kovu a osadené rovnakým drahokamom. Navyše si môžete vybrať, ktoré šperky v kolekcii chcete mať.

chyba