Ide to aj bez diéty. Toto sú tipy, ktoré vám zaručene naštartujú trávenie

Aby vaše trávenie začalo opäť fungovať na plné obrátky, zabudnite na drastické diéty a radšej si pripravte vaše obľúbené recepty o niečo zdravšie.

26.01.2022 00:00
Kaufland, PR, nepouzivat

Choďte na to o krok zdravšie

Pre telo predstavuje každá náhla zmena jedálnička veľký stres, preto na ňu môže reagovať negatívne. Ak sa chcete vyhnúť jojo efektu v dôsledku hladovania, choďte na to postupne.

Nemusíte sa hneď vzdávať vašich obľúbených jedál, aby ste si po náročnej zime naštartovali trávenie či zhodili zopár kíl. Zaraďte do svojho jedálnička zdravšie verzie vašich obľúbených receptov a sledujte si množstvo, ktoré počas dňa skonzumujete. Nezabúdajte ani na pohyb a dostatok tekutín.

Doplňte si vitamíny

Aby váš metabolizmus fungoval opäť na plné obrátky, potrebujete hlavne dostatok vitamínov, minerálov a vlákniny. Denne by ste preto mali skonzumovať aspoň dve dávky ovocia a zeleniny.

Skvelým pomocníkom na ceste za zdravím sú hlavne čerstvé šťavy. Ak si ich nestíhate pripraviť doma, skúste tie od značky K-Bio, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande. Nielenže vám naštartujú trávenie, no zároveň podporia vašu imunitu po náročnej zime a pomôžu vám odľahčiť jedálniček chutným a kvalitným spôsobom, pretože neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

Skúšajte nové recepty

A čo je skvelé, čerstvé šťavy môžete využiť napríklad aj pri varení. Napríklad v chutnom recepte, ktorý si pre vás pripravila známa foodblogerka Veronika Čopíková alias Lenivá kuchárka.

kaufland poke, PR, nepouzivat

Poké bowl a lá Lenivá kuchárka

Ingrediencie:

200 g jazmínovej ryže

250 ml paradajkovo-zeleninovej šťavy K-Bio

200 ml vody

60 g fazuliek edamame (ľubovoľné)

2 mini šalátové uhorky

2 zrelé avokáda

1 zväzok reďkovky

1 jarná cibuľka

1 limetka

1 PL sezamových semienok

Postup:

Ryžu presypeme do hrnca, zalejeme vodou a dvakrát prepláchneme. Pridáme paradajkovo-zeleninovú šťavu K-Bio, vodu a za občasného miešania privedieme do varu. Hrniec prikryjeme

pokrievkou a varíme na miernom plameni 15 – 20 minút. Keď je ryža uvarená, hrniec stiahneme zo sporáka a pri pootvorenej pokrievke necháme odpariť prebytočnú vodu.

Vychladnutú ryžu naberieme do misiek. Navrch ryže rozmiestnime v pravidelných rozostupoch nakrájanú zeleninu – plátky avokáda, krúžky uhorky a reďkovky a nasekanú jarnú cibuľku. Pridáme fazuľky edamame, uvarené vo vriacej osolenej vode, a posypeme sezamovými semienkami. Na záver pridáme nakrájanú limetku, ktorou pokvapkáme plátky avokáda.

Na poké bowl môžete použiť akúkoľvek čerstvú zeleninu, výborná je čerstvá červená kapusta a mrkva. Do poké môžete pridať aj riasy wakame, zázvor alebo sušenú vyprážanú cibuľku.

chyba