Vyčarte sviatočnú atmosféru najlepším jedlom

Začali ste už premýšľať o tohtoročných sviatkoch? Ako bude vyzerať Váš Štedrý večer a aké pochúťky nachystáte? Ešte nemáte sviatočnú náladu? Čarovnú atmosféru najlepšie vykúzlite vôňou dobrého jedla. Nechajte sa inšpirovať našimi nápadmi a zistite, v čom sa najlepšie pečie.

24.11.2021 00:00
Delimano  PR  nepouzivat Foto:

Pečenie k Vianociam neodmysliteľne patrí – voňavé medovníčky, medvedie labky, linecké koláčiky, vianočka, sviatočný kapor a ďalšie dobroty rozhodne nesmú na sviatočnom stole chýbať. Vybrať si dobrý recept vždy pomôže, ale je dôležité mať poruke aj tie správne pomôcky. Sviatky nám vždy dajú zabrať, najmä čo sa týka zhonu, varenia, pečenia aj upratovania. Užitočný pomocník do kuchyne všetko urýchli a uľahčí.

Foto: Delimano
delimano4, PR, nepouzivat

Keďže sa na sviatky veľa a často pečie, základ by mal tvoriť kvalitný a praktický pekáč. Tenké plechové kusy, ktoré sa musia po použití odmáčať, už dávno vyšli z módy. Moderný pekáč musí byť funkčný, ľahko umývateľný a veľkým plusom je aj prihliadanie na ekológiu. To všetko inovatívny oválny pekáč Green Planet od Delimano spĺňa.

Veľký, takmer 8-litrový model zložený z 2 menších pekáčov je tak akurát na prípravu rodinnej večere. Upečiete v ňom šťavnaté kura vcelku, plneného moriaka, hovädzie, bravčové mäso aj ryby. Môžete pracovať buď s obomi pekáčmi zároveň, pričom menší funguje ako pokrievka, alebo využiť len väčší kus napríklad na pečenie chleba a menší na prípravu ryby a zemiakov. Nakŕmite až 6 hladných krkov.

Foto: Delimano
delimano5, PR, mepouzivat

Cez sviatky každý rád mlsá. Obľúbenou pochúťkou, či už na raňajky alebo len tak na olovrant, sú vianočky, opitý Izidor, rolády a štrúdle od výmyslu sveta. Rodinný pekáč Green Planet je na prípravu takýchto dezertov ako stvorený. Vyskúšajte napríklad domácu vianočku. Budete potrebovať: 500 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, polovicu kocky droždia, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžičku soli, 2 lyžice oleja, 3 vajíčka a plátky mandlí.

Foto: Delimano
delimano2, PR, nepouzivat

Postup je jednoduchý: Do pohára nalejete 3/4 vlažnej vody, pridáte polovicu cukru, droždie a necháte na teple napučať. Do väčšej misy nasypete múku, cukor a soľ a zamiešate. Pridáte kvások a zapracujete ho. Nakoniec pridáte 2 vajíčka, vyšľahané vo zvyšnej vode, a olej. Dobre všetko vymiesite. Cesto necháte chvíľu vykysnúť a potom ho rozdelíte na 3 časti. Z každej časti urobíte dlhší valec, na začiatku všetky spojíte a potom postupne prepletáte ako vrkoč. Hotovú vianočku preložíte na pekáč Green Planet, potriete rozšľahaným vajíčkom a posypete plátkami mandlí. Vianočku vložíte do rúry predhriatej na 175 °C a pečiete cca 20 minút. Potom znížite teplotu na 150 °C a dopekáte 20 minút.

Foto: Delimano
delimano3, PR, nepouzivat

Pekáč Green Planet je dostatočne veľký aj na prípravu domáceho chleba a vyšších koláčov. Keďže je vyrobený z inovatívnych materiálov s povrchom PPG, rýchlo sa rozohreje a rovnomerne si udržiava teplo. Ďalšou praktickou výhodou je použitie v rúre aj na sporáku, napríklad na redukciu omáčky. Tento povrch je výnimočný tým, že je nielen odolný, ale aj nepriľnavý. Na pečenie nebudete potrebovať horu masla, oleja či mastný papier. Vystačíte si s jednou kvapkou tuku. Ani lepivé pokrmy ako ryby či vajíčka sa na ňom nepripečú, takže umývanie je naozaj ľahké. Môžete ho dať aj do umývačky riadu. A čo je úplne najlepšie – pri jeho výrobe sa dbá na životné prostredie. Pekáč je vyrobený zo 100 % recyklovaného hliníka a neobsahuje žiadne škodliviny, ktoré by sa mohli časom uvoľňovať do jedla.

chyba