Čierne diamanty, nevšedná variácia tradičných šperkov

Klasické diamanty obdivuje a s radosťou nosí veľa žien. Je to predovšetkým kvôli ich nadčasovému pôvabu, lesku a odolnosti. Ak radi zostávate verní klasike, ale túžite po drobnom experimentovaní, všetky tieto vlastnosti si užijete aj s neobvyklými čiernymi diamantmi. Hovorí sa im inak tiež carbonado a líšia sa v tom, že okrem uhlíka obsahujú i grafit, ktorý je dôvodom ich sfarbenia, a nie sú priehľadné. Ich opracovanie je síce trošku náročnejšie pre častejšie inklúzie, šperky s nimi sú ale vyhľadávané pre svoju sofistikovanosť.

20.10.2021 00:00
klenota, PR, nepouzivat

Čierny diamant ako odvážny a univerzálny doplnok

V posledných rokoch sú čierne diamanty v šperkárstve horúcim trendom. Dôvodom môže byť aj to, že symbolizujú vášeň a silu, dodávajú vraj svojim nositeľkám odvahu a demonštrujú nezávislosť. Sú pôsobivé a zaujmú na prvý pohľad.

Diamantové šperky si vzhľadom k svojim vlastnostiam svoju obľúbenosť naozaj zaslúžia. Nepopierateľnou výhodou šperkov s čiernymi diamantmi je fakt, že sa budú hodiť ku všetkému, ale súčasne vždy budú svojráznym doplnkom. Prsteňom s čiernym diamantom napríklad môžete vyjadriť, že ste dobrodružné duše nespútané konvenciami a pritom na rozdiel od iných výrazných farebných kameňov nemusíte riešiť farby, ktoré si k nim obliekate.

klenota, PR, nepouzivat

Stvorené pre dámy, ktoré hľadajú niečo odlišné

Čierne, lesklé drahokamy môžu pôsobiť dojmom niečoho mystického a outfitu tak dodávať trochu tajomnosti. Jarmila Slívova z pražského ateliéru KLENOTA hovorí: „Čierne diamanty dobre fungujú v kontraste, preto sa k nim skvele hodí biele zlato. Chybu neurobíte, ani keď zvolíte halo dizajn, kde centrálny čierny kameň obklopia priehľadné diamanty.“

Vo všedný deň aj pri slávnostných udalostiach vám budú dobrými spoločníkmi napríklad náušnice s čiernymi diamantmi. Môžete zvoliť tradičný či vyhranený dizajn alebo kúsky v štýle Art Deco. V tom sa štandardne objavuje práve kontrast čiernej a bielej farby a opakujú sa v ňom tvary tvorené z kriviek a presných geometrických liniek.

klenota, PR, nepouzivat
chyba