Nádherné Štiavnické Tajchy, výhľady na Kalváriu a vyše 900 bežcov ukončili skvelú sezónu Behaj lesmi v Štiavnických vrchoch

Predposledná augustová sobota dala bodku za poslednými pretekmi série Behaj lesmi na Slovensku. Historicky prvé preteky Behaj lesmi sa odohrávali na troch krásnych slovenských miestach - na Devíne, vo Veľkej Fatre a čerešničkou na záver boli Štiavnické vrchy. Ozvena z lesa sa šírila rýchlo a na posledných pretekoch série bolo najviac lesných bežcov, až 930 nadšených pretekárov.

20.09.2021 00:00
behaj lesmi, PR nepouzivat

Ako prvé štartovali detičky na Detských pretekoch Dr.Max. Štiavnické vrchy privítali až 134 nadšených lesných mláďat, ktoré si užili pravú pretekársku atmosféru a domov si okrem zážitkov na celý život odniesli aj pretekárske tričko a plné vrecko cien od Dr.Max. Vyhlásiť a predať ceny detičkám prišla úspešná biatlonistka Paulína Fialková, ktorá prišla podporiť športového ducha.

Vrcholom programu, na pravé poludnie, boli charitatívne preteky VoltaRUN, ktorí si zabehlo až 145 nadšených bežcov. Finančný výťažok zo štartovného na pretekoch VoltaRUN, aj za každý ubehnutý kilometer celkovo, pomôže hendikepovanému Martinkovi na vozíčku, ale s neskutočným elánom do života. Martinko si s podporou ocka zabehol Detské preteky Dr.Max.

Zapojenie Nadácie Markíza, ktorá príbeh spoločne so Slovenským paraolympijským zväzom vybrala, je ďalším dôvodom, prečo sa k pretekom a ich charitatívnej myšlienke pridať. Pre každý z troch pretekov tohtoročnej série Behaj lesmi je vybraná jedna rodina, ktorá sa v rámci pretekov bude podporovať. Tá Martinkova dostala po pretekoch šek VoltaRUN vo výške 1 758 eur. Táto suma však ešte nie je finálna, pridajú sa k nej ďalšie možnosti prispievania nad rámec registrácie.

Pretekať sa začalo v poobedňajších hodinách. Najskôr na trasu vybehli bežci na 22 kilometrov, ktorým v ruke nechýbal špeciálny pohárik Speedcup, ktorý aj vďaka zapojeniu hlavného partnera spoločnosti Dr.Max, eliminuje v zázemí plasty.

Na dlhšej, 22 kilometrovej, trase dobehol ako prvý Štefan Štefan so skvelým časom 01:16:38 a za ženy zvíťazila a dobehla ako prvá Soňa Struhárová s časom 01:53:57. Kratšiu vzdialenosť, ktorá účastníkov tiež zaviedla krásnymi Štiavnickými vrchmi, okolo štiavnických tajchov dobehol ako prvý Radovan Tomeček s časom 00:42:45 minúty a za ženy to zvládla ako prvá Zuzana Michaličková v čase 00:49:49 minúty.

Premiéra obľúbenej prírodnej série Behaj lesmi má tak za sebou po Českej republike úspešnú bežeckú premiéru na troch nádherných slovenských miestach. Organizátori pripravujú na ďalšiu sezónu prekvapenie v podobe možného rozšírenia lokalít série Behaj lesmi. Čo nás čaká v ďalšej sezóne sa dozvieme v najbližších mesiacoch, tak určite sledujte sociálne siete @behajlesmi a webovú stránku www.behajlesmi.sk

chyba