Batohy na túry i prechádzky do mesta, s ktorými je ľahká každá cesta

Batohy sú nevyhnutnou výbavou turistu, športovca aj školákov. Momentálne sa tešia veľkej obľube aj trendy batôžky, ktoré nahrádzajú dámske kabelky.

06.09.2021 00:00
seocentrum, PR, nepoužívať Foto:

Školské a mestské batohy sú veľmi praktické a vyberiete si ich aj na SportRysy.sk. Prezradíme vám, ako?

Batoh na turistiku

Turistika alebo výlety do prírody sa nezaobídu bez batohu, do ktorého sa zmestia všetky nevyhnutné veci. Prvým parametrom výberu by teda mala byť veľkosť, resp. objem. Batohy s objemom do 30 l sú vhodné na kratšie výlety, do 50 l batohu sa zbalíte aj na niekoľkodňovú túru. Všímajte si aj to, koľko a akých priečinkov má.

Počas výletu vás môže stretnúť aj nepriaznivé počasie, ktorému musí batoh odolať, aby ochránil veci vo vnútri. Pevné a odolné by mali byť aj ramenné popruhy a prípadne aj bedrový popruh. Chrbát batohu sa zvyčajne navrhuje tak, aby bola zabezpečená cirkulácia vzduchu. Takéto šikovné a nielen turistické batohy si vyberiete aj na SportRysy.sk.

Mestské batohy

Mestské batohy sú ideálne do práce, na nákup alebo výlet. V obľube ich majú aj študenti, pretože okrem bežným potrieb do školy v nich majú miesto aj na notebook. Školské a mestské batohy sú teda niekedy jedno a to isté.

Ich vzhľad je zvyčajne prispôsobený mestskému štýlu, takže sú nielen funkčné, ale majú aj pútavý dizajn. Mestský batoh, do ktorého sa má zmestiť notebook, potreby do školy či do práce a ešte aj vaše osobné veci by mal mať určite objem nad 10 l, a viacero priečinkov a vreciek na zips.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, PR, nepoužívať

Školské batohy

Školské batohy sú vhodné pre deti od druhého stupňa základnej školy a študentov, pretože majú menej pevnú konštrukciu ako aktovky pre prvý stupeň. Najčastejšie majú jedno hlavné veľké vrecko a niekoľko menších vreciek. Aj keď je tento batoh určený pre staršie deti, stále treba dbať na to, aby bol chrbát anatomicky tvarovaný a popruhy boli pevné a pohodlné.

Tak čo, s ktorým batohom to skúsite vy?

chyba