Projekt lokálnej módy aký ste ešte nevideli: Spoznajte Vibe concept store

Ešte neprešiel ani rok od otvorenia prvého Vibe concept store, ktorý nájdete v OC Vivo v Bratislave, a už pod jeho taktovkou nájdete zoznam tých najúspešnejších lokálnych slow fashion značiek. Spoluzakladateľ projektu Andrej Suchý sa nezľakol ani pandemickej situácie, naopak, uzatváral nové spolupráce a vyhľadával značky, ktorým tak v neľahkých časoch dokázal pomôcť.

29.07.2021 00:00
Vibe3, PR, nepoužívať

Ako vznikla myšlienka založiť Vibe?

VIBE priniesol slow fashion do fast fashion prostredia s jasným cieľom – stať sa v tak vysoko konkurenčnom módnom priemysle alternatívou a zmeniť uvažovanie o móde a tak aj nákupné správanie. Cieľom Vibe concept store ale nie je len rozšíriť povedomie o nevyhnutnosti zmeny nášho nákupného správania, ale predovšetkým dať priestor slovenským a českým značkám, z ktorých by si väčšina z nich nemohla dovoliť vlastnú kamennú predajňu. VIBE je miestom, ktoré dáva našim „malým“ slovenským a českým návrhárom šancu, aby ich bolo počuť a vidieť.

Prečo je slow fashion tak dôležitá?

Fast Fashion, fenomén 21. storočia, je zpravidla lacná, masovo produkovaná móda zväčša nízkej, ale aj vysokej kvality. Fast Fashion módu nájdete vo všetkých obchodných centrách či na internete. Táto móda sa rýchlo mení a takmer za každým kúskom vystaveným v obchode je niekoľko smutných príbehov ľudí pracujúcich v neľudských podmienkach.

Fashion priemysel nás núti meniť šatník každú sezónu a táto masová produkcia stále nových a nových kusov šatstva značne poškodzuje aj naše životné prostredie. Vedeli ste, že odevný priemysel patrí medzi najhorších znečisťovateľov prírody? Nehovoriac o tom, že v Indii či v Číne pracujú vo fabrikách aj malé deti. Všetko pre to, aby sme sa my mohli pochváliť novým tričkom.

Vibe6, PR, nepoužívať

Prečo nakupovať vo Vibe?

VIBE concept store je domovom slow fashion značiek, ktorých nákupom nezískate len kvalitné produkty, ale aj nakúpite s dôrazom na udržateľnosť a rešpekt k životnému prostrediu. Navyše, vďaka ich nadčasovosti a kvalite sa stávajú v porovnaní s fast fashion ekonomickejšou voľbou. Slow fashion je navrhnutá tak, aby vyzerala dobre tak dnes, ako aj o 10 rokov. Nemusíte sa báť, že pomalá móda zruinuje vašu peňaženku. Oblečenie, obuv a doplnky, ktoré nájdete vo Vibe sú cenovo podobné tým, ktoré nájdete vo väčšine obchodov v nákupných centrách. Neváhajte a zastavte sa vo Vibe ešte dnes!

Aké značky vo Vibe nájdete?

Vo VIBE concept store sa oblečiete od hlavy po päty. A nie len vy, ale potešia sa aj deti. Od ručne šitého spodného prádla, cez originálne kusy oblečenia na každú príležitosť až k doplnkom a kabelkám, napríklad aj takým, ktoré vám ušijú na mieru. Do tohto concept store-u neustále pribúdajú nové a nové značky, a že si je z čoho vyberať, sa presvedčíte aj na instagrame Vibe. V obchode budete môcť na vlastnej koži pocítiť kvalitu týchto značiek oblečenia, obuvi, doplnkov, ale aj kozmetiky: Aver fashion, Beachswan, Láskovo, Rivica, Miss Orchestra, Zik, Cila, Great gierat, Belenka, Young yachter, Dajana Rodriguez, Ravanela, Mell-dizajn, Anemary fashion, Mamika, Mušelínkovo, two cosmetics, malinna, Dulcia, Botanica Slavica, Poetiko, Avenatura.

Vibe5, PR, nepoužívať

Ak sa aj chcete aj vy s vašou značkou pridať k Vibe, neváhajte nás kontaktovať! Spájame tie najlepšie značky z domácej scény.

+3
chyba