Oceňovaná romantická komédia s Vicou Kerekes SNÚBENEC ALEBO MILENEC? prichádza do slovenských kín

Sympatická slovensko-maďarská herečka sa po dlhšom čase vrátila k žánru, ktorý ju kedysi preslávil. Tentokrát to však nebude žiadna prvoplánová romantika či nenáročná zábava, ale skutočne kvalitná komédia so sviežim príbehom, francúzskym šarmom, originálnym vizuálom a príjemnou hudbou. O tú sa postaral uznávaný maďarský skladateľ Ádám Balázs, ktorý má na konte napríklad hudbu k oceňovanému filmu O tele a duši, nominovanému na Oscara.

26.07.2021 00:00
Bontonfilm1, PR, nepoužívať

„Vicin“ nový film Snúbenec alebo milenec? očaril divákov po celom svete a dostalo sa mu aj uznania od kritikov. Získal viacero cien vrátane ocenenia za najlepšiu réžiu na Medzinárodnom filmovom festivale v Paríži (Paris IFF) 2021, ako aj cenu Gilda na medzinárodnom ženskom filmovom festivale Cinema e Donne 2020 vo Florencii. Okrem toho ho ako najlepší hraný film ocenili na festivale Love Story 2021 v Londýne. Pozornosť vzbudil aj na udeľovaní Maďarských filmových cien, kde bol nominovaný na ocenenie za najlepší ženský herecký výkon, za réžiu, hudbu, kostýmy a vizuál.

Bontonfilm2, PR, nepoužívať

Snímka rozpráva príbeh tridsiatničky Dory (Vica Kerekes), ktorá nemá šťastie v láske ani v podnikaní. Najskôr ju náhle opustí muž jej života (Miklós Bányai) a ako keby to nestačilo, zasnúbi sa s inou. Dora sa však riadi heslom, že aj nenaplnená láska môže byť sladká, a tak si po rozpade vzťahu otvorí cukráreň, v ktorej ponúka koláčiky pomenované po nešťastných ľúbostných pároch z filmovej histórie. No zdá sa, že ani úspech v biznise jej nie je súdený a cukrárni čoskoro hrozí krach. Sympatická cukrárka sa však odmieta vzdať a vymyslí rafinovaný plán. Zoženie si falošného manžela (László Mátray), z prostorekého malého suseda (Erik Gyarmati) urobí svojho adoptívneho syna a prihlási sa do súťaže o finančnú podporu pre rodinné firmy. Cesta za vysnívaným balíkom peňazí však nebude taká jednoduchá. Medzi súťažiacimi je totiž aj Dorin „ex“ so svojou novou láskou. Roztáča sa kolotoč bláznivých situácii, pikantných stretov a vtipných trapasov. Dora sa čoraz viac zaplieta do pavučiny lží a postupom času si už ani sama nie je istá, či ju to viac ťahá k bývalému, alebo skôr k novému, i keď len fiktívnemu partnerovi – sympatickému zubárovi, z ktorého sa podlamujú kolená všetkým ženám naokolo. Bude mať jej príbeh napokon happy end?

Bontonfilm3, PR, nepoužívať

Vica Kerekes ako jedna z mála slovenských herečiek pravidelne účinkuje vo filmoch a seriáloch v troch krajinách (na Slovensku, v Česku a v Maďarsku) a dokonca má za sebou už aj skúsenosť s hollywoodskou produkciou. Minulý rok sa jej totiž ušla jedna z hlavných úloh v koprodukčnej vojnovej dráme Hnutie odporu (Resistance), v ktorej si zahrala po boku Eda Harrisa či Jesseho Eisenberga. Vica je však nielen veľmi populárna, ale aj mimoriadne talentovaná. Za svoje účinkovanie v kinonovinke Snúbenec alebo milenec? získala cenu pre najlepšiu komediálnu herečku na filmovom festivale GELOS Comedy Film Festival v Moskve a bola nominovaná na Maďarskú filmovú cenu. V minulosti sa jej tiež ušla nominácia na Českého leva za film 7 dní hriechov.

Bontonfilm4, PR, nepoužívať

V snímke Snúbenec alebo milenec? sa po boku tejto šarmantnej ryšavky v úlohe falošného manžela objaví maďarský herec rumunského pôvodu László Mátray, ktorý za svoju hereckú prácu získal v roku 2016 Cenu Mari Jászaiovej. Ľúbostný trojuholník uzatvára Miklós Bányai ako Dorin expriateľ. Talentovaný herec si zahral napríklad v hollywoodskom veľkofilme Herkules či v seriáli Dracula. Romantický príbeh dopĺňa svojimi vtipnými hláškami Dorin fiktívny syn, malý herecký talent Erik Gyarmati, ktorého v Maďarsku pripodobňujú k Macaulaymu Culkinovi.

Bontonfilm5, PR, nepoužívať

Ak chcete zistiť, čím komédia Snúbenec alebo milenec? nadchla filmových odborníkov na celom svete, príďte si ju vychutnať na veľkom plátne. Film príde do slovenských kín 29. 7. 2021.

chyba