Ako si kreatívne zariadiť svoju predsieň? Máme pre vás pár tipov

Či už trávite doma väčšinu času, alebo sa domov chodíte len vyspať, jedno je isté! Predsieň vášho príbytku je prvé miesto, ktoré vy a vaša návšteva uvidí, a malo by byť teda dostatočne reprezentatívne a harmonické. Je to ako s láskou na prvý pohľad, alebo s odhadnutím človeka na prvé vzhliadnutie, kedy si o človeku urobíte dojem už behom prvých sekúnd, a potom je už ťažšie svoj názor zmeniť.

06.07.2021 08:51
mirjan24, PR článok, reklama, nepoužívať

A tak isto je to aj s predsieňou. Ak vás hneď pri vchode do interiéru ovalí chaos, smrad a ponurá atmosféra, určite si pomyslíte, že podobne chaoticky to bude vyzerať aj vo zvyšku domácnosti… No ak vás, naopak, očarí príjemný zjav predsiene, jej svieža vôňa, úhľadnosť a moderný štýl, budete vedieť, že jej majiteľ si dáva záležať na poriadku, hygiene a iných dôležitých veciach.

Funkčné a pekné zároveň

Kľúčom k dokonalej predsieni je nájsť ten správny balans funkčnosti a zároveň krásy. Zariadenie predsiene by malo byť predovšetkým praktické (s dostatkom úložných priestorov, s potrebným osvetlením a zrkadlom na prekontrolovanie vizáže), ale zároveň aj vkusné, oku lahodiace a zodpovedajúce celkovému štýlu vašej domácnosti.

Objaviť ten správny pomer praktickosti a odkladacích priestorov, spolu s krásou a štýlom, nie je možno na prvý pohľad až také jednoduché, ale ak sa zamyslíte nad tým, aký štýl sa vám páči a ako chcete svoju domácnosť ladiť, nebude to až taký problém. Dôležité je najmä to, všetko čo najviac zladiť do jednotného štýlu – dizajnu, ktorý vyhovuje práve vám.

Najobľúbenejšími štýlmi v súčasnosti sú: bielosivý škandinávsky štýl, dramatický tmavo-zlatý štýl, moderný minimalizmus tón v tóne, a luxusný glamour štýl, ktorý pre jeho lesklosť, zamat a krištáľové lustre obľubujú najmä ženy.

Kvalita nad kvantitou

Ak si raz svoju predsieň zostavíte správne, nemusíte už túto vašu zostavu tak často meniť, pretože daná zostava sa vám bude páčiť, a bude vám slúžiť aj po rokoch. Starostlivo vybraná predsieňová zostava bude nadčasová a kvalitná, a preto aj dlhotrvácna a takmer bezúdržbová.

Ideálna zostava vašej predsiene by mala obsahovať dostatok odkladacích a úložných plôch (najlepšie v podobe šatníkových skríň, komôd, botníka, odkladacieho stolíka, tyče s vešiakmi, poličiek a sedacej časti), priestor na odkladanie použitých a čistých topánok, a aspoň jedno väčšie zrkadlo, aby ste sa v ňom pri odchode z domu mohli narýchlo skontrolovať. :)

Vybavenie predsiene. Farby a materiály

Steny v predsieni by mali byť buď biele, alebo svetlých farieb, pretože tmavšie farby tento malý priestor opticky ešte viac ‚skracujú‘.

Podlaha v predsieni by mala byť odolná voči oderu, vlhkosti a špine, a preto je najvhodnejšou voľbou práve keramická dlažba s protišmykovou povrchovou úpravou, ktorá sa ľahko udržiava. Inou vhodnou alternatívou je liata podlaha, ktorá je síce nákladnejšia, ale vizuálne krajšia, a navyše sa aj ľahšie udržiava.

Komody do predsiene sú nepostrádateľným a nadčasovým kusom nábytku, do ktorého vložíte všetko potrebné. Či už sú to topánky, čiapky, rukavice, šály alebo aj vodidlá pre domáceho miláčika.

Skrine do predsiene sú ideálne vtedy, keď toho potrebujete uložiť čo najviac, na čo najmenšej ploche. Ich výhodou je, že nezaberajú veľa miesta, a veľa krát majú na sebe umiestnené zrkadlo a drobné vešiačiky po stranách.

Štýlový botník s odkladaním topánok, s vešiakom na šaty a s pohodlným sedením vás zase poteší svojou jednoduchosťou a spratnosťou. Čalúnené prevedenie botníka je skvelým pomocníkom pri obúvaní sa detí i dospelých, a tiež pri čakaní na pomalších členov rodiny. :)

Stropné bodové svetlá a väčšie zrkadlo sú dôležitými prvkami, ktoré celú predsieň presvetlia a opticky zväčšia.

Dekorácie, difuzéry a obrazy napokon celý priestor predsiene zútulnia, a navodia príjemnú a uvoľnenú atmosféru.

chyba