Okrem slnka v lete ohrozujú detskú pokožku ďalšie nástrahy. Poznáte ich?

Počas horúčav deti chránime kvalitným opaľovacím krémom, no často zabúdame na fakt, že na zdravie kože našich najmenších vplýva aj nevhodne zvolená strava či oblečenie. Ak chcete, aby pokožka vášho drobčeka ostala aj počas letných radovánok v top kondícii, mali by ste poznať niekoľko zásad, ktoré odporúčajú kožní špecialisti. O svoje skúsenosti z praxe sa s nami podelila dermatovenerologička MUDr. Regina Paulínyová.

20.07.2021 00:00
Kaufland2, PR článok, reklama, nepoužívať

Stavte na kvalitné materiály

V lete by ste mali preferovať prírodné materiály, voľné strihy a bledé farby, ktoré nepriťahujú slnečné lúče tak silno, ako tmavé kúsky. „Pri textíliách v tmavých farbách môže vplyvom zvýšeného potenia dôjsť k uvoľneniu nežiadúcich farebných pigmentov do pokožky a následnej alergickej reakcii. Oblečenie na leto má byť vzdušné, pri pobyte pri vode ideálne v bielych a svetlých farbách“, vysvetľuje dermatovenero­logička MUDr. Regina Paulínyová.

dermatovenerologička MUDr. Regina Paulínyová
MUDr. Paulinyova, PR článok, reklama, nepoužívať dermatovenerologička MUDr. Regina Paulínyová

Výber vhodného oblečenia je počas horúcich letných dní mimoriadne dôležitý. „Deti v lete často bojujú so zapareninami a zvýšeným potením, dbajte preto na výber kvalitného materiálu, najlepšie z certifikovanej biobavlny, na ktorú sa môžete spoľahnúť, že pokožku zbytočne nepodráždi a dovolí jej dýchať“, radí kožná lekárka.

Kuniboo3, PR článok, reklama, nepoužívať

Na detailoch záleží

Zabezpečte deťom možnosť hrať sa v polotieni, a to v priedušnom bavlnenom oblečení. Dnes sa dajú kúpiť aj zvršky s prirodzenou UV ochranou, dôležité je, aby sa v nich dieťa nepotilo a neškriabalo. Alergici by sa mali prezliekať do čistého oblečenia po každom pobyte vonku, preto majte po ruke dostatočnú zásobu obľúbených kúskov, aby ste ich mohli meniť aj niekoľkokrát denne.

Pozor na maškrty

Medzi ďalšie faktory, ovplyvňujúce kvalitu detskej kože, patrí skladba ich jedálnička. Skúste preto sledovať, čo vaše dieťa počas letných dní zje a regulujte mu najmä sladkosti či nápoje s obsahom cukru. Pre atopickú pokožku znamená dobre nastavená diéta doslova zázrak. Opatrní buďte s exotickým ovocím a citrusmi, veľké škody na citlivej detskej pokožke vie narobiť aj kakao, čokoláda alebo iné cukrovinky.

Kuniboo1, PR článok, reklama, nepoužívať

Tieto zásady sa oplatí dodržiavať

  • Obmedzujte kúpanie v bazénoch a v jazerách.
  • Po dokúpaní dohliadnite, aby sa vaše dieťa dôkladne osprchovalo a zbavilo pokožku chlóru či iných nečistôt.
  • Vyhýbajte sa slnku v čase od 11:00 do 15:00 hodiny
  • Pred spaním nezabudnite detskú pokožku dôkladne očistiť od zvyškov slnečnej kozmetiky a ošetriť hydratačným krémom.

Ak hľadáte pohodlné detské oblečenie, ktoré je aj v letných horúčavách dostatočne hebké pre citlivú detskú pokožku, vyskúšajte značku Kuniboo®. Roztomilé a veselé módne kúsky, ktoré potešia nielen detičky, ale aj mamičky, sú vyrobené z kvalitných certifikovaných materiálov a kúpiť si ich môžete za výhodné ceny nielen vo vybraných týždňoch, ale i po celý rok exkluzívne v Kauflande.

chyba