Ako zbaliť dieťa do tábora či škôlky? Poradia odborníci

Balenie môže byť hotová veda, najmä ak chystáte svojho potomka na miesta, kde ho nebudete mať pod kontrolou. Ak chcete mať stopercentnú istotu, že vášmu drobcovi nebude nič chýbať, nechajte sa inšpirovať našimi praktickými radami.

17.06.2021 00:00
Kuniboo cover, PR článok, reklama, nepoužívať

Do škôlky

„Leto je úžasné v tom, že sa dá prežiť v jednom tričku a šortkách. Ak sa však škôlka chystá na výlet, pribaľte deťom aj dlhé ľahké letné nohavice a tenkú bundu, ktoré ich ochránia pred náhlym ochladením, hmyzom a kliešťami,“ hovorí Saskia Repčíková, zriaďovateľka súkromnej škôlky Hviezdičky a dodáva: „Do batôžka pribaľte fľašu na vodu a naučte s ňou dieťa bezpečne manipulovať“.

Pri balení náhradného oblečenia stavte na kvalitné materiály, najmä biobavlnu, ktorá je k detskej pokožke mimoriadne jemná a šetrná. Vďaka svojim vlastnostiam je ideálna do horúčav a odporúča sa aj pre alergikov či deti s vysoko citlivou pokožkou. Jej výhodou je aj fakt, že vydrží aj časté pranie. Veselé a kvalitné detské kúsky zo 100% biobavlny nájdete za dostupné ceny napríklad v Kauflande pod značkou Kuniboo®.

Kuniboo balenie, PR článok, reklama, nepoužívať

Do tábora

„Nič nepokazíte bavlnenými tričkami, krátkymi i dlhými nohavicami alebo teplákmi, náhradnou spodnou bielizňou a ponožkami, plavkami, uterákom, plaveckými okuliarmi a čiapkou, šľapkami k vode a tiež vhodnou športovou obuvou, okrem tej, v ktorej prídu deti ráno do tábora. Nezabudnite na fľašu na pitie, pršiplášť a šiltovku,“ vysvetľuje Mgr. Matej Lichtman z BigHugGym Petržalka.

Kuniboo, PR článok, reklama, nepoužívať

K starým rodičom

Pokiaľ vašu ratolesť čakajú veselé chvíľky u babky a dedka, pri balení to nepreháňajte a spoľahnite sa na zopár overených kúskov. Ideálne je napísať zoznam, čo ste dieťaťu do tašky vložili – pomôže to aj starým rodičom. Módne vychytávky a drahé oblečenie nechajte pre istotu doma. Na prázdniny k babke a dedkovi sa deťom viac hodí niečo, čo môžu zafúľať, zablatiť, či nenávratne stratiť. Bábätkám v lete stačí zopár kvalitných bavlnených bodíčok, klobúčik a deka, aby boli úplne spokojné.

Kuniboo Kaufland, PR článok, reklama, nepoužívať

Toto radšej nechajte doma

  • plyšové hračky
  • cennosti, hodinky alebo iné ozdoby
  • mobil
  • baletkovské „tutu“ sukne, nepohodlné oblečenie z umelých materiálov
  • sandálky z remienkov, ktoré si nevie dieťa samé zapnúť, šľapky, žabky či našuchovačky
  • preplnené batohy, ktoré zbytočne preťažujú detskú chrbticu
chyba