Šetrnosť k prírode na prvom mieste. Seriál Behaj lesmi bude mať celú sériu ekologických prvkov

Na sérii Behaj lesmi je toho zaujímavého omnoho viac než len nádherné lokality, v ktorých sa pobeží. Neoddeliteľnou súčasťou série je dôraz na životné prostredie, ku ktorému sa snaží byť maximálne šetrná.

21.05.2021 00:00
Behaj lesmi 1, PR článok, reklama, nepoužívať

Dr.Max si ako hlavný partner podujatia dáva za úlohu venovať pozornosť aj ekologickému rozmeru podujatia a podporuje preteky tak, aby boli čo najviac v súlade s okolitou prírodou. V zázemí pretekov budú preto eliminované plasty, účastníci Behaj lesmi aj charitatívneho závodu VoltaRUN budú môcť triediť odpad a štartovné balíčky dostanú v ekologických rozpustných taškách.

Pre Behaj lesmi je príroda kľúčová. Preteky sú v krásnych, ničím nerušených lokalitách, ktoré si zasluhujú špeciálny obdiv a predovšetkým starostlivosť. Preto popri veľkom dôraze a starostlivosti o bežcov, venujeme mimoriadnu pozornosť aj prostrediu, v ktorom sa podujatie koná. „Ekológia a šetrný prístup k prírode sú rovnako dôležité aj pre lekárne Dr.Max a veľmi ma teší, že práve v tejto téme sme našli s Behaj lesmi skvelý prienik. Už pri úvodnej myšlienke a diskusiách o podpore projektu sme tejto oblasti venovali patričnú pozornosť. Verím, že prostredie, ktoré po pretekoch opustíme zostane maximálne nedotknuté a zachované,“ uvádza Andrej Križan, komerčný riaditeľ Dr.Max Slovensko.

Triedenie a minimalizácia odpadu

Vplyv pretekov na životné prostredie sa snažíme znížiť tak, že vďaka podpore lekární Dr.Max, ktoré sú hlavným partnerom celého podujatia, vedieme našich pretekárov k zodpovednému triedeniu odpadu priamo na pretekoch. “Spoločne usilujeme o to znížiť produkciu jednorazového odpadu na pretekoch. Informácie pretekári nebudú dostávať v obálke, ale budú vytlačené rovno na štartovnom čísle alebo online. Letáčikov, brožúrok a vytlačených lístkov do šatne sa na pretekoch nedočkáte, všetko si budete môcť rovno odtrhnúť zo štartovného čísla. Na preteky si dokonca nemusíte nič tlačiť, stačí prísť s QR kódom v telefóne,” vysvetľuje organizátor pretekov David Douša.

Behaj lesmi 2, PR článok, reklama, nepoužívať

Koniec jednorazovým pohárom

Ekológiu sme zaradili aj do občerstvovacích možností na pretekoch, napríklad použitím vratných téglikov v zázemí alebo možnosťou načerpať si vodu z veľkokapacitných nádrží. Dokonca sme úplne skoncovali s jednorazovými papierovými pohármi pre pretekárov. V spolupráci s Dr.Max zavádzame tzv. Speedcupy. Ide o praktický pohár z termoplastického polyuretánu, ktorý je možné počas okamihu zbaliť do vrecka, či praktickým pútkom zavesiť na batoh. Speedcup, ktorý je v hodnote 8 eur od nás dostane každý bežec. Navyše váži iba 10 gramov a zostane bežcom už navždy. Radíme sa tak k prvým hromadným akciám, ktoré sa takto razantne zbavujú všetkých jednorazových plastových kelímkov.

Rozpustné tašky, ktoré nepoškodzujú prírodu

Behaj lesmi, v spolupráci s Dr.Max, prichádzajú tiež s revolučnou ekologickou „vychytávkou“. Každý z pretekárov Behaj lesmi aj charitatívneho závodu VoltaRUN dostane úvodný balíček v taške z NEplastového materiálu, ktorý je šetrný k prírode. Ideálny spôsob likvidácie je rozpustenie v horúcej vode, ktorá je netoxická a nepoškodzuje prírodu.

Pretože sa vládne reštrikcie proti COVID-19 rozvolňují, rýchlo sa plnia aj kapacity všetkých troch závodov seriálu. Viac informácií a prihlásenie nájdete na webe www.behajlesmi.sk.

chyba