Čo ocenia deti v záhrade? Hračky a trampolínu!

Či už máte záhradu pri dome alebo si ju užívate len u starých rodičov či známych, je dobré vedieť, čo deti v záhrade najviac poteší. Pieskovisko a bazénik sú klasika, čo ďalej? Rozhodne sú to hračky do záhrady a trampolína, na ktorej sa môžu do sýtosti vyblázniť.

27.04.2021 00:00
pieskovisko, PR článok, reklama, nepoužívať

Záhrada, ktorú deti milujú

Malé deti radi trávia voľný čas na čerstvom vzduchu, najradšej by vonku snáď aj spali. S vekom sa to však mení, pubertiakov už von dostanete len s veľkou námahou. Preto si ten čas, kedy deti radi chodia von, užívajte a ak máte vlastnú záhradu, pripravte im tam optimálne podmienky.

Deti ocenia, keď v záhrade nájdu hračky, ktoré ich zabavia, rôzne šmykľavky, preliezky, prístrešky, bicykle a športové náradie. V posledných rokoch si miesto v našich záhradách vydobyla aj trampolína.

Ako vybrať hračky vhodné aj von?

Doma majú deti všemožných hračiek hromadu. Autíčka, bábiky, elektronické hračky, stolové hry a ďalšie sa však von veľmi nehodia. Rozmary počasia im totiž zrovna nesvedčia. Aké hračky deti zabavia aj vonku?

  • Pieskovisko s formičkami a nákladiakom
  • Preliezky, hojdačky, šmykľavky
  • Záhradný domček
  • Indiánske típí
  • Kúsok betónu, kde môžu kresliť kriedami
  • Kto má dostatok priestoru, ten môže staviť aj na herné zostavy s drevenou vežou, šmykľavkou, pieskoviskom, prístreškom pod.

Ako si vybrať trampolínu?

Pobyt vonku si mnoho dnešných detí už nevie bez trampolíny predstaviť. My, rodičia, sme zase radi, že sa deti hýbu. Potajomky sa ale tiež trochu bojíme, čo keď si ublížia? Dôležité je trampolínu dobre vybrať a nájsť jej v záhrade to správne miesto.

trampolina, PR článok, reklama, nepoužívať

Prečo dať trampolíne šancu?

  • Deti sa zabavia, uvoľnia myseľ, a pritom urobia niečo pre svoje zdravie.
  • Spevnia si telo.
  • Zvýšia pružnosť celého tela.
  • Nezaťažuje chrbticu a kĺby.

Podľa čoho trampolínu vyberať?

Kým sa rozhodnete zaobstarať si trampolínu, ujasnite si, kam trampolínu postavíte a koľko na ňu máte v záhrade miesta. Na trhu ju nájdete v mnohých rozmeroch. Vyberte si tú pre Vás nejlepšiu trampolína na www.hawaj.sk.

Ďalším dôležitým kritériom výberu trampolíny je jej nosnosť. Väčšinou platí, že čím je väčšia, tým má vyššiu nosnosť. Ale pozor. Viete, že podľa EÚ normy smie na trampolíne skákať vždy len jedna osoba?

Náš tip: Zaujímajte sa aj o konštrukcii trampolíny. Ideálne je, aby boli rúrky i pružiny zhotovené z galvanizovanej ocele, ochranu pred poveternostným vplyvom zabezpečí pozinkovaný rám a pevnú základňu aj pre divoké skoky poskytnú 4 dvojité nohy.

Kam trampolínu umiestniť?

Kúpou kvalitného výrobku to nekončí, dôležité je tiež dobre zvoliť miesto, kde trampolínu postavíte. Je potrebné si uvedomiť, že trampolína okolo seba potrebuje priestor, mala by stáť na rovine, samozrejmosťou by malo byť riadne ukotvenie.

chyba