Neriešte to na poslednú chvíľu a naplánujte si výlet v prírode, ktorý vám zlepší náladu a prospeje celému telu

Cestovanie je nepochybne najlepším spôsobom, ako spoznávať svet, naučiť sa pozerať na známe veci novým spôsobom a rozširovať si obzory. Rozširuje naše vedomie a otvára dvere do nového sveta, kde sa rozdiely stávajú skôr zdrojom inšpirácie a rastu ako predsudkov a intolerancie. Na veľké zahraničné dovolenky to ale aktuálne nevyzerá.

17.03.2021 12:28
Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, PR článok, reklama, nepoužívať

To však neznamená, že si nemôžete urobiť na leto plány. Môžete predsa navštíviť krásnu chatu v Oščadnici a užiť si okolitú krásu prírody bez ohrozenia zdravia a s tým spojenej nepríjemnej drámy.

My vás o blahodarnom pôsobení tohto prostredia na telo aj myseľ presvedčíme.

Príroda lieči depresiu rovnako dobre ako antidepresíva

V minulosti bolo dôvodom častejšieho kontaktu človeka s prírodou nielen veľmi rozšírené a obľúbené poľovníctvo, ale aj absencia výdobytkov modernej doby, ktoré nás „okrádajú“ nielen o drahocenný čas, ale aj pevné zdravie.

Dnes si ale pred výletom do hôr berieme so sebou profesionálne puškohľady viac menej len pre zábavu a praktizovanie toho, čo nás baví. Dobrovoľné prechádzky vo vysokohorskom prostredí sú už raritou a predmetom záujmu čoraz menšieho počtu ľudí.

A to je chyba, pretože stále viac psychológov a iných odborníkov tvrdí, že veľa moderných psychických problémov, vrátane depresie, stresu a úzkosti, je spojených s odcudzením človeka od prírody.

Ideálnym spôsobom, ako sa zbaviť týchto civilizačných ochorení, je preto návrat k tomuto zdroju. Veď príroda dokáže vyliečiť depresiu bez nutnosti aplikovania zložitej farmakoterapie.

Samozrejme, nie je žiadnym tajomstvom, že pravidelné cvičenie zlepšuje našu kondičku aj náladu tiež. Nie vždy je ale nutné hľadať úspech len za fyzickou aktivitou. Občas vám stačí aj krátka prechádzka zeleným lesom či parkom.

Doplníte tak telu, pľúcam a mozgu potrebné zásoby kyslíka. Zníženie pocitu depresie a napätia po pobyte na čerstvom vzduchu bude okamžité a aj formovanie dôležitých kriviek jednoduché.

Pomáha zvýšiť imunitu

Tá je v dnešnom svete veľmi dôležitá, podmienok na jej zlepšenie však máme čoraz menej. A pritom stačí tak málo. Okrem dodržiavania zdravej životosprávy, je dôležité občas vybehnúť aj von.

Dôvodom je vitamín D, ktorý má širokú škálu zdravotných výhod, kde k tým najdôležitejším patrí, že pomáha posilňovať náš imunitný systém. Každý z nás ale na jeho získanie prirodzenou cestou potrebuje aspoň 10 až 15 minút slnečného žiarenia. Tak si ho doprajte a svoju imunitu veľmi jednoducho podporte. V prírode to bude zábava.

chyba