Ako vybrať a kúpiť zásnubný prsteň čo najvýhodnejšie? Na Ardiama.sk sa to oplatí

Chcete svojej partnerke ukázať, ako veľmi ju milujete? Chcete ju požiadať o ruku a sľúbiť jej večnú lásku? Bez zásnubného prsteňa to nepôjde. Dôležité je vybrať prsteň, ktorý bude odzrkadľovať jej štýl.

09.03.2021 00:00
White Press Hl.foto, PR článok, reklama,...

Diamantový zásnubný prsteň sa stane jej najlepším priateľom. Dávajte si však pozor, kde ho kupujete. K nákupu by ste mali dostať certifikát o pravosti diamantu. Výberu zásnubného prsteňa by ste mali venovať dostatok pozornosti. V žiadnom prípade nekupujte prvý prsteň, ktorý vám padne do očí. Dôležité je zohľadniť najmä to, aký štýl zásnubného prsteňa bude vhodný pre vašu budúcu manželku. Poradíme vám, ako kúpiť dokonalý zásnubný prsteň čo najvýhodnejšie.

Tradícia darovania zásnubných prsteňov

Tradícia darovania zásnubných prsteňov má bohatú históriu. Prvé zmienky pochádzajú z Egypta už z roku 3000 p. n. l. Neskôr Rimania verili tomu, že štvrtým prstom ľavej ruky prechádza žila lásky nazývaná “Vena Amoris”, ktorá vedia priamo do srdca. Z tohto dôvodu sa až dodnes zachovala tradícia nastoknutia zásnubného prsteňa na ľavý prstenník.

Diamantové zásnubné prstene sa začali používať až v období renesancie. Spočiatku boli výsadou len vyššej vrstvy spoločnosti. Po objavení diamantových ložísk v 18. storočí zažili svoj rozmach a stali sa dostupnejšími aj pre širšie vrstvy obyvateľstva. Diamant je kvôli svojej najvyššej tvrdosti ideálnym drahým kameňom, ktorý symbolizuje pravú lásku muža k žene.

Dôležitý je aj význam kruhu, teda tvaru zásnubného prsteňa. Kruh predstavuje symbol večnosti bez začiatku a konca. Otvor vnútri prsteňa je považovaný za bránu do niečoho nového a nepoznaného. Už v minulosti symbolizovalo darovanie zásnubného prsteňa žene nekonečnú a nesmrteľnú lásku.

White Press obr.1, PR článok, reklama, nepoužívať

Sortiment diamantových zásnubných prsteňov na Ardiama.sk

Na našom e-shope Ardiama.sk nájdete širokú ponuku diamantových zásnubných prsteňov. Vyrobené sú zo 14-karátového zlata, no v prípade záujmu vám vieme pripraviť aj zásnubný prsteň z 18-karátového zlata. Na výber máte zásnubné prstene z bieleho, žltého alebo ružového zlata.

Zásnubné prstene z bieleho zlata v súčasnosti patria k najpredávanejším. Najlepšie vynikne ich kombinácia spolu s diamantmi. Prechádzajú procesom ródiovania, ktoré im dodáva vyššiu životnosť, kvalitu, lesk a odolnosť.

Zásnubné prstene zo žltého zlata sú nadčasovou klasikou, ktorou nikdy nič nepokazíte. Pôsobia veľmi elegantne a luxusne, pričom sa ich hodnota nestráca ani rokmi. Žlté zlato má najvyššiu hypoalergénnosť, preto je vhodné aj pre dámy s citlivou pokožkou.

Zásnubné prstene z ružového zlata sú originálne a vďaka svojej ružovej farbe aj netradičné, až extravagantné. Sú odolnejšie a aj cenovo dostupnejšie. Ideálnou voľbou budú pre dámy, ktoré sú rady stredobodom pozornosti.

Aké štýly diamantových prsteňov u nás nájdete

Ak chcete svoju partnerku prekvapiť dokonalým zásnubným prsteňom, mali by ste poznať jej štýl. Uprednostňuje klasiku alebo sa jej viac páčia modernejšie a výrazne zdobené šperky?

Zásnubný prsteň s jedným diamantom

Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý štýl bude vhodný, vsaďte na klasiku, ktorou je zásnubný prsteň s jedným diamantom. Dostal označenie Solitér a patrí k najtradičnejším a najklasickejším zásnubným prsteňom. Prsteň je osadený jedným hlavným diamantom, ktorý zvýrazní celý prsteň. Tento štýl prsteňa je vhodný pre všetky ženy a určite ním nič nepokazíte.

White Press obr.2, PR článok, reklama, nepoužívať

Zásnubný prsteň s tromi diamantmi

Zásnubný prsteň s tromi diamantmi môže byť tvorený tromi rovnako veľkými diamantmi. Častejšie sa stretávame s možnosťou, kedy je väčší stredový diamant obklopený dvoma menšími. Tento prsteň dostal označenie trilógia a nesie v sebe hlbokú symboliku. Tri kamene predstavujú minulosť, súčasnosť a budúcnosť páru. Môže tiež symbolizovať rodinu, teda otca, matku a ich spoločné dieťa. Tento štýl zásnubného prsteňa je vhodný najmä pre ženy, ktorým záleží na tom, čo nosia.

Zásnubný prsteň s postrannými diamantmi

Ak hľadáte originálny, no zároveň elegantný vzhľad prsteňa, zásnubný prsteň s postrannými diamantmi je ideálny. Jeden centrálny diamant je z oboch strán obklopený niekoľkými menšími kamienkami. Tie opticky zväčšujú stredový diamant a dodávajú celému prsteňu vyšší lesk a brilanciu. Takýto zásnubný prsteň je vhodný skôr pre odvážnejšie dámy, ktoré sa neboja pozornosti.

Zásnubný prsteň v štýle Halo

Zásnubný prsteň v štýle Halo je výrazne zdobený a považuje sa za mierne extravagantný. Stredový diamant je po celom obvode obklopený menšími kamienkami. Opticky tak zväčšujú centrálny kameň a dodávajú prsteňu vysokú brilanciu a lesk. Halo štýl dodáva prsteňu nadčasovosť. Je vhodné pre extrovertné dámy, ktoré sú rady stredobodom pozornosti.

Zásnubný prsteň v štýle Pavé

V prípade, že pred tenkým krúžkom uprednostníte masívnejší a hrubší zásnubný prsteň, siahnite po štýle Pavé. Celý obvod prsteňa je osadený menšími kamienkami, ktoré sa niekedy nachádzajú aj vo viacerých radoch. Okrem nich prsteňu dominuje aj jeden centrálny veľký diamant. Všetky diamanty vďaka tomu vyzerajú opticky väčšie a môžu sa pýšiť vysokou brilanciou. Tento zásnubný prsteň je vhodný pre dámy, ktoré si potrpia na luxuse a výraznom šperku.

Ako si vybrať tvar diamantu

Keď si vyberiete farbu zlata a štýl zásnubného prsteňa pre svoju partnerku, dôležité je tiež zvoliť správny tvar diamantu. Každý tvar má rôzne vlastnosti a poukazuje predovšetkým na hlavnú líniu diamantu.

Najpoužívanejším a zároveň najobľúbenejším je výbrus diamantu do okrúhleho tvaru, nazývaný Round. Tento tvar vďaka rozsiahlym matematickým výpočtom dosahuje maximálny lesk a žiarivosť diamantu.

Rovnako obľúbeným je aj tvar diamantu Princess. Ide o štvorcové prevedenie kameňa, ktoré je charakteristické svojimi zaostrenými hranami. Diamant vďaka tomu vyzerá väčšie, preto je vhodný skôr pre dámy, ktoré uprednostňujú výraznejšie šperky.

Kým diamant v tvare Princess má hrany ostré, tvar diamantu Asscher ich má skosené. Na prvý pohľad vyzerá skôr ako osemuholník, nie štvorec. Tento tvar je univerzálny a vhodný pre všetky dámy.

Najväčším a najvýraznejším tvarom diamantu je Emerald. Vzhľadom je podobný diamantu s tvarom Asscher, ale s tým rozdielom, že Emerald je obdĺžnikový. Pôsobí veľmi elegantne a luxusne, preto je vhodný najmä pre dámy, ktoré sa rady pochvália výrazným šperkom.

K obľúbeným tvarom diamantu tiež patrí tvar nazývaný Pear. Ide o hruškovitý tvar, ktorý skôr pripomína kvapku alebo slzu. Dôležitá je symetria diamantu. Vďaka predĺženému tvaru dokáže opticky zoštíhliť prsty vašej partnerky.

White Press obr.3, PR článok, reklama, nepoužívať

Výhody nákupy na e-shope Ardiama.sk

Nákupom na e-shope Ardiama.sk nezískate len dokonalý zásnubný prsteň pre svoju partnerku. Čaká na vás aj niekoľko výhod. Všetky zásnubné prstene sú pekne zabalené a bezpečne uložené v šperkárskej krabičke. Používame krabičky vyrobené z vysoko kvalitných materiálov, vďaka ktorým bude váš prsteň vyzerať ešte lepšie a luxusnejšie. V rámci Slovenska vám zásnubný prsteň doručíme kamkoľvek a zadarmo. V prípade Bratislavy a Banskej Bystrice vám tiež môžeme ponúknuť osobné dodanie objednaného šperku.

Garantujeme vám výnimočnú kvalitu našich diamantových zásnubných prsteňov. Poskytujeme vám zároveň doživotnú záruku a servis na daný šperk. V prípade, že by sa vyskytla nejaká chyba, prsteň vám opravíme. Taktiež dohliadneme na kontrolu správneho osadenia diamantov, pravidelné čistenie a ródiovanie prsteňa. Ak by ste ale z akéhokoľvek dôvodu neboli s doručeným šperkom spokojný, môžete ho do 60 dní od nákupu vrátiť aj bez udania dôvodu.

Skontrolujte si pravosť svojho diamantu

Ku každému diamantovému zásnubnému prsteňu s váhou od 0,2 karátu dodávame certifikát potvrdzujúci jeho pravosť. Certifikát je vydávaný medzinárodne uznávanou inštitúciou GIA (Americký gemologický inštitút). Na našej stránke tiež máte možnosť overiť si pravosť svojho diamantu vložením čísla GIA certifikátu.

Každý certifikát obsahuje hodnotenie štyroch základných a najdôležitejších vlastností diamantu. Tie bývajú označené ako 4C, čo predstavuje Color, Clarity, Cur a Carat weight. To znamená, že v certifikáte nájdete údaje o farbe, čistote, bruse a karátovej váhe diamantu. Certifikát tiež obsahuje bezpečnostné prvky ako mikrotlač, vodoznaky a hologram, ktoré uľahčujú autentifikáciu dokumentu.

Okrem pravosti diamantov si môžete byť istý aj rýdzosťou nášho zlata. Tá je potvrdená rýdzostnou a puncovou značkou Puncového úradu Slovenskej republiky vyrazenou na konkrétnom šperku.

Ako vybrať dokonalý zásnubný prsteň

Stále sa neviete rozhodnúť, ktorý zásnubný prsteň by bol ideálny pre vašu polovičku? Môžeme vám pri výbere trochu pomôcť. V pravom rade je dôležité zvoliť farbu zlatého prsteňa. V tomto prípade vám môže pomôcť typ partnerkinej položky.

Zásnubné prstene z bieleho zlata sú vhodné pre dámy so svetlejším typom a chladnejším tónom pokožky. Pokožka má ružový nádych a na slnku sa rýchlejšie spáli. Ak sa pozriete na jej žily na zápästí, ich farba je modrá alebo fialová.

Zásnubné prstene zo žltého zlata sú naopak vhodné pre dámy s tmavším typom a teplejším tónom pokožky. Pokožka má broskyňový alebo žltý nádych a na slnku sa rýchlo opáli dohneda. Ak sa pozriete na žily na zápästí, ich odtieň by mal byť mierne zelenkastý.

Zásnubné prstene z ružového zlata majú najväčšiu výhodu, pretože sú vhodné pre svetlejšie aj tmavšie typy pokožky. Ak nedokážete určiť odtieň pokožky vašej partnerky, ružovým zlatom určite nič nepokazíte.

Pri výbere štýlu zásnubného prsteňa sa môžete pozrieť napríklad na jej šatník. Ak v jej šatníku prevláda skôr decentné oblečenie v neutrálnych farbách ako biela, hnedá, čierna či béžová, zásnubný prsteň by nemal byť príliš výrazný. Ideálnou voľbou bude diamantový Solitér z bieleho zlata. Ak je partnerkin šatník plný rôznych farieb, nemusíte sa obávať nesprávneho rozhodnutia. Nech sa rozhodnete pre akýkoľvek štýl alebo farbu prsteňa, jednoducho ho zladí so svojím oblečením.

V prípade, že by ste si nevedeli dať rady pri výbere dokonalého zásnubného prsteňa, pokojne sa na nás obráťte a my vám radi poradíme. Na našom e-shope Ardiama.sk ponúkame tiež možnosť navrhnúť si zásnubný prsteň na mieru presne podľa vašich požiadaviek. Spolu s dizajnérmi vytvoríme detailnú vizualizáciu prsteňa. Ak chcete svoju partnerku prekvapiť jedinečným a originálnym šperkom, nezabudnite na túto možnosť.

chyba