Make-up artistka radí: 3 tipy ako použiť make-up inak, ako ste zvyknutí

24.11.2020 00:00

Viete, že make-up môžete použiť na viacero spôsobov a to aj celkom inak, ako ste zvyknutí? Možno ho použiť multifunkčne a tým ho dokážete výborne prispôsobiť vašim každodenným potrebám. O hodnotné tipy a triky ako na to sa s nami podelila make-up artistka online obchodu s kozmetikou StayUnique.sk, Katarína Kondákorová.

1. Kontúrovanie s tmavším odtieňom

Tmavší make-up vám poslúži ako veľmi dobrá alternatíva ku krémovým produktom na kontúrovanie. Kontúry vytvorené s make-upom na pleti vyzerajú prirodzenejšie ako tie púdrové. Make-up sa navyše ľahko zapracuje, čo z neho robí ideálny produkt aj pre začiatočníkov.

elisette, pr clanok, reklama, nepouzivat

Na kontúrovanie s make-upom odporúčame použiť rovnaký make-up ako ten, na ktorý ste použili na celú tvár, aby ste nevrstvili rôzne textúry a finiše a aby te vytvorili pekný celistvý look. Odporúčame vyskúšať make-up Invisiwear Liquid Foundation od značky EX1, ktorý nielen že ponúka mnoho odtieňov, ale je aj ľahučký, má ideálne stredné krytie, takže vyzerá ako druhá pleť a výborne sa s ním pracuje.

2. Prejasnenie so svetlejším odtieňom

Prejasnená pleť je horúcim trendom. Pre vytvorenie zdravého prejasneného looku budete potrebovať o jeden, maximálne dva odtiene svetlejší make-up, ako zvyčajne používate. Ten naneste pod oči, ale aj na stred čela, nosa, bradu, či do kútikov pier a na okraje nosa. Pre prirodzený vzhľad je ideálne použiť ľahký, nie príliš krycí make-up, ktorý možno rozpracovať do tenučkej vrstvy, ktorá nebude na pleti príliš viditeľná, no splní svoju funkciu dokonalo. Ľahký make-up je navyše na tento účel oveľa lepšou voľbou ako korektor aj z mnohých ďalších dôvodov – nezvýrazňuje vrásky alebo suché očné okolie.

elisette, pr clanok, reklama, nepouzivat

3. Tmavší make-up ako podklad pod očné tiene

Zvýrazniť oči nikdy nebolo jednoduchšie. Na pohyblivé očné viečko stačí aplikovať tenkú vrstvu tmavšieho make-upu, rozpracovať ju a máte ideálny základ pre aplikáciu bronzeru alebo budovanie tmavších očných tieňov. Tmavší podklad vám ušetrí čas aj prácu, navyše na ňom ďalšie vrstvy výborne držia.

elisette, pr clanok, reklama, nepouzivat



Tipy a triky vás Katka naučí za pomoci obľúbenej značky make-upov, EX1 Cosmetics, aj vo videu na YouTube.

+7
chyba